Mikrofiber Bezin Özellikleri ve Kullanım Alanları

Pek çok alanda önemli bir temizlik malzemesi olarak kabul edilen mikrofiber bezler, hem kolay kullanımları hem de uzun ömürleri nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Peki mikrofiber bez özellikleri ve kullanım alanları nelerdir? Yazımızı sonuna kadar okuyarak öğrenebilirsiniz.

Güncellenmiş 13 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
mikrofiber bezle jaluzi silen biri

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Normal bezlere oranla çok daha ince ipliklerle dokunan mikrofiber bezler, tozu ve kiri kolay temizlemesi, çok su tutması, uzun ömürlü olması gibi nedenlerle sıklıkla tercih ediliyor.

Özellikle ev temizliğinin en büyük yardımcısı olan mikrofiber bezleri siz de araba cilalamaktan cam silmeye, gözlük bezlerinden toz almaya kadar geniş bir alanda kullanıp hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Peki, mikrofiber bez nedir? Gelin, mikrofiber bez ne işe yarar, nerelerde kullanılır birlikte inceleyelim.

Mikrofiber bezinizi tek kat ya da buruşturarak kullanmak yerine dört katlı olarak kullanırsanız, sekiz ayrı temiz katman elde edersiniz, bu da size temizlikte vakit kazandırır.

Mikrofiber Bez Özellikleri Nelerdir?

Mikrofiber kumaş özellikleri nelerdir diyorsanız, mikrofiber bezler polyamid ya da polyester elyaftan üretilir. Havları bir saç telinden 100 kat daha ince olan mikrofiber bezlerin her havı 8 üçgen elyaftan oluşmaktadır. Bu elyaf yapı mikrofiber bezlerin toz tutma kapasitesini benzerlerine göre çok daha yükseltir. Aynı zamanda su tutma kapasitesini de arttıran bu elyaf dokusu sayesinde mikrofiber bezler diğer bezlere oranla 10 kat fazla su emme kapasitesine sahiptir.

En ufak toz zerrelerini dahi kolaylıkla temizleyen mikrofiber bezler bakteri barındırmaz. Mikrofiber bezlerin toz itme özelliği olduğundan bu bezlerin kullanılmasıyla temizlenen yüzeyler daha geç kirlenir. Deterjansız da kullanılabildiğinden mikrofiber bez kullanımı alerjen durumlar için de uygundur. Mikrofiber temizlik bezi özellikleri nelerdir öğrendiğinize göre sıra kullanım alanlarında.

Mikrofiber Bez Nerelerde Kullanılır?

İşte farklı mikrofiber bez kullanım alanları:

  • Cam Bezi: Sık iplik dokusu ile toz itme özelliği olan mikrofiber bezler, cam ya da ayna gibi yüzeyleri temizlemek için idealdir.

  • Mutfak Bezi: Üstün su tutma kapasitesi ile kendi ağırlığının yaklaşık 10 katı su tutan mikrofiber bezler, mutfak ve banyoda temizliği için çok uygundur.

  • Halı ve Koltuk Bezi: Nemli kullanıldığında leke çıkarma özelliği de olan mikrofiber bez, halı ve koltuklarınızdaki lekeleri de en iyi şekilde çıkarır.

  • Oto Yıkama Bezi: Elyaf dokusu ile kalıntı bırakmadan temizleyen mikrofiber bezi, araba temizliğinde ve araç cila uygulamalarında güvenle kullanabilirsiniz.

  • Yer Bezi: Mikrofiber bez, kullanıldıktan sonra kolay temizlendiği ve leke tutmadığı için yer temizlemek için de oldukça idealdir.

  • Gözlük Temizleme Bezi: Gözle görülen ve görülmeyen tüm tozları en ince ayrıntısına kadar temizlediği için mikrofiber bez gözlük temizliği için de sıklıkla tercih edilebiliyor.

  • Bulaşık Bezi: Mikrofiber bez, bakteri barındırmadığı, kolay temizlendiği ve hızlı kuruduğu için bulaşık bezi olarak da güvenle kullanılabilir.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?