Yurt Odası Dekorasyonu: 7 Harika Fikir

Yurt odası sıkıcı bir yer olmak zorunda değil. Yurt odası dekorasyonu için hazırladığımız birbirinden kolay ve şık fikirleri uygulayarak yaşam alanınızı keyifli bir yer haline getirebilirsiniz.

Güncellenmiş 26 Ocak 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Bilgisayarın önünde kaktüs

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Üniversite zamanlarının keyifli anılarının olduğu yerlerden biri de yurt odalarıdır. Yeni arkadaşlıkların, bitmeyen sınavların, sevinçlerin ve hayal kırıklıklarının yaşandığı yurt odaları hayatınızın önemli bir bölümünü kapsar. Kuralların ve dekorasyonda tekdüzeliğin hakim olduğu yurt odası dendiğinde sıkıcı bir ortam gözünüzde canlanabilir. Ancak küçük aksesuarlarla yurt odası dekorasyonu bambaşka bir yere taşınabilir. Yurt yönetiminin katı kuralları olmadığı sürece odanız sıkıcı ve koğuş havasında olmak zorunda değil. Özellikle sınav dönemlerinizde yurt odanızda uzun vakitler geçirirsiniz. Ancak ait hissetmediğiniz ve sizi mutlu etmeyen bir ortamda motive olmak oldukça zordur.

Kendinize göre yurt odası dekorasyonu yapmadığınızda odanızda yatak, gardırop ve çalışma masasından başka bir eşya olmayacaktır. Tek tip mobilyalar arasında kendinizi kaybolmuş ve yabancı hissedebilirsiniz. Yurt odanızda kendinizi daha iyi ve motive hissetmeniz için sizlere bazı öneriler hazırladık. Yurt odası dekorasyonu nasıl olmalı, yurtta temizlik nasıl yapılmalı gelin birlikte keşfedelim.

İhtiyacın olacak:

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
  • Yurt Odası Süsleme: 7 Pratik Fikir

    Tek tip yurt odalarından kurtulmak için ufak dokunuşlar yeterlidir. Genellikle katı kuralları olan yurtlar bile bu ufak dokunuşları kabul eder. Yurt duvarlarına ve yurt demirbaşlarına zarar vermediğiniz sürece odanızı dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tabii ciddi bir değişiklik istiyorum diyenlerdenseniz, yurt odası süsleme fikirleriniz için yurt yönetimiyle görüşmeniz gerekebilir. Biz bu yazımızda yurt odanızı özelleştirmeniz için minik değişiklik önerileri derledik.

    1. 1

      Yatak başlıklarınızı led lambalarla aydınlatın.

      Yatak başlıklarınızı renklendirme zamanı geldi. Yurt odası fikirleri arasında en canlı olanı şüphesiz led aydınlatmalardır. Pille çalışan led lambaları yatak başlığınıza çift taraflı bantlarla yapıştırın. Sevdiğiniz fotoğrafları da aralardaki boşluklara yerleştirin. Oluşan ışıl ışıl, sevgi dolu görünüme ve yatak başlığınıza bakmaya doyamayacaksınız.

    2. 2

      Mini sukulent veya kaktüslerle yurt odası dekorasyonu yapın.

      Sukulent ve kaktüslerin bakımı oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken onlara birkaç haftada bir biraz su vermek. Bakımları bu kadar kolay olunca, kaktüs ve sukulentler dekorasyon için en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. Birçok çiçekçi, market hatta kırtasiyede dahi bulabileceğiniz bu minik bitkilerden birkaç tane edinin. Minik bitkilerinizi, kitaplığınıza veya çalışma masanızın üstüne koyabilirsiniz.

    3. 3

      Yurt odası süsleme için renkli yastık kılıfları tercih edin.

      Kimi yurtlarda yurt yönetimi, yurda ait olan nevresimleri öğrencilerin kullanımına açar. Bu nevresimler genelde çabuk solmayan kumaştan ve tek renkten oluşur. Haliyle pek de canlı bir görünümü olmaz. Odanızı daha albenili bir hale getirmek için renkli yastık kılıfları ve çarşaflar kullanabilirsiniz. Yastık kılıfı için bütçeniz yoksa eski tişörtlerinizden yastık kılıfı yapabilirsiniz.

    4. 4

      Çalışma masası dekorasyonu için hayal gücünüzü kullanın.

      Yurt odası düzenleme fikirleri dendiğinde akla ilk çalışma masası düzeni gelir. Çalışma masanızın üzerinde aylardır kullanmadığınız kitap ve defterlerinizin kalmamasına dikkat etmelisiniz. Masanızın üzerindeki fazlalıkları kaldırın ve onların yerine renkli aksesuarlar kullanın. Örneğin kalemliğinizi boyayabilir veya renkli kartonlarla kaplayabilirsiniz. Kokulu ve dekoratif mumlarla masanızın dekorasyonunu şık bir hale getirebilirsiniz. Yurtta kalmak nasıl sorusuna yanıtınız artık daha net olacak ve keyifli anlarınızı paylaşabileceksiniz.

    5. 5

      Öğrenci odası dekorasyonu için duvarlarınızı kullanın.

      Çoğu yurt odasının duvarları boştur. Ancak siz boş duvarlara bakmak zorunda değilsiniz. Yurt duvarlarının boyalarını kaldırmayacak veya iz bırakmayacak çift taraflı bir bantla sevdiğiniz resimleri, yüz ifadelerini, sizi motive eden sözleri duvarlarınıza asabilirsiniz.

    6. 6

      Odanıza kilim sermeyi deneyin.

      Eğer yurt odanızda halı yoksa sürekli terlikle dolaşmak zorunda kalırsınız. Ayrıca halı olmayan bir yurt odası daha soğuk bir his verecektir. Bu nedenle de sürekli kendinizi odanızdan dışarı atmak isteyeceksiniz. Bu hisle mücadele etmek yerine düşük maliyete ve çamaşır makinesinde yıkanabilir kilimlerden satın alabilir veya evinizde fazla olan kilimlerden birini odanıza götürebilirsiniz. Kilim, yurt odası süsleme için tamamlayıcı parçadır. Bu sayede kendinizi biraz da olsa evinizde hissedebilirsiniz.

    7. 7

      Saklama alanınızı genişletin.

      Yurt odasında olması gerekenler dendiğinde ilk sırada mini saklama alanları yer alır. Yurt yönetiminin size sunduğu dolap ve raf sayısı kısıtlıdır. Çoğu zaman da bu raflar yeterli olmaz. Bu yüzden saklama alanınızı küçük gereçlerle genişletebilirsiniz. Örneğin masanızın üstüne mini bir kitaplık satın alarak kitaplarınızın dağınık görünmesine engel olabilirsiniz. Yatağınızın altı boşsa çok sık kullanmadığınız eşyalarınızı kutulayarak orada saklayabilirsiniz.

    Yurt odaları küçük alanlar olduğu için küçük bir oda nasıl dekore edilir ya da minimalist yaşam rehberi yazılarımız size ilham verebilir.

  • Yurt Temizliği Nasıl Olmalı?

    Yurt odanız yurt görevlileri tarafından düzenli aralıklarla temizleniyor olabilir. Ancak yurt temizliği sadece temizlik görevlilerinin yüzeysel temizliğiyle bitmez. Kişisel eşyalarınız, masa ve rafların temizliği de oldukça önemlidir. Yarım saatten az sürecek bir temizlik rutiniyle yurt temizliğinizi tamamlayabilirsiniz. Hazırsanız temizlik adımlarımızı inceleyelim.

    1. 1

      Fazla eşyaları toplayın.

      Yurt odası düzenleme işlemi tamamlandı ve artık her eşyanızın bir yeri var. Ancak bazen eşyalarınızı ait oldukları yere koymayabilirsiniz. Yoğun ders döneminde bu durum oldukça normaldir. Temizliğe başlamadan tüm eşyalarınızı ait oldukları yere kaldırın. Masanızın üstündeki kalemlerin kalemliğe, defter ve kitapların kitaplığa, ayakkabı ve kıyafetlerin de dolaba kaldırılması odanızın derli toplu görünmesine yardımcı olacaktır.

    2. 2

      Nevresimlerinizi değiştirin ve yatağınızı düzenleyin.

      Yurt odasını düzenli gösterecek şeylerden biri de temiz nevresim ve düzgün bir yataktır. Odanızdaki eşyalarınızı topladıktan sonra kirli nevresimleri kaldırın ve yerine temiz nevresim takımınızı serin. Yatağınızı güzelce toplayın. Düzgün ve temiz bir görünüm, ders çalışma motivasyonunuzu da arttıracaktır.

    3. 3

      Çöpleri toplayın

      Odada yer alan ve gözünüzden kaçan çöpler mutlaka vardır. Çöp kutunuzu veya çöp poşetinizi elinize alın ve odanın içinde gezinin. Gözden kaçan, kenarda köşede kalmış çöplerinizi toplayın.

    4. 4

      Tozları alın.

      Cif Tüm Yüzeyler ile masanızın, kitaplığınızın, ayakkabılığınızın ve yatak başlığınızın tozunu alın.

    5. 5

      Odanızı süpürün.

      Fazlalık yaratan tüm eşyaları topladığınıza göre odanızı süpürme vakti geldi. Eğer elektrikli süpürgeniz yoksa yer fırçasıyla da süpürme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ancak yer fırçası halınızı süpürmez. Bu yüzden süpürme işleminden önce halınızı kaldırın. Fırçayla yerleri süpürün ve halınızı pencere veya balkondan çırpın.

    6. 6

      Yerleri silin.

      Halınızı tekrar sermeden önce yerleri silmek temizliği tamamlayacaktır. Yerleri silmek için Domestos kullanırsanız odanız tertemiz olacaktır. Yerler kuruduktan sonra halınızı tekrar serebilirsiniz. Bu aşamayı tamamladıktan sonra pratik öğrenci temizliği bitmiş olacak.

Yurt Odası Dekorasyonu: Sıkça Sorulan Sorular

Bu makale yardımcı oldu mu?