Parlak, renkli ojeler tırnaklar içindir, tertemiz halılarda o kadar da güzel durmayabilir. Ama hepimizin bildiği üzere kaza geliyorum demez ve bir bakmışsınız ojeniz halınızı süslüyor! Halıya oje döküldü diye endişelenmenize gerek yok. Halıdan oje lekesi nasıl çıkar merak ediyorsanız, öncelikle çok hızlı hareket etmeniz gerektiği hemen söyleyelim!
Peki ,halıdan oje çıkarma yöntemleri nelerdir? Neyse ki halınızdan oje lekesini çıkarmanın kolay bir yolu var; yeter ki hemen öğrenip uygulayın. Sizin için derlediğimiz pratik yedi adımı takip edin ve lekesiz, yumuşak halınıza tekrar kavuşun.
Oje lekesi halıdan nasıl çıkar diye üzülerek vakit kaybetmeyin. Hemen harekete geçin! Aksi halde oje lekesi halınızın ipliklerine işleyerek derinleşir ve çıkarması gittikçe zorlaşır.
7 Adımda Halıdan Oje Nasıl Çıkar?
Halıdan oje lekesi çıkarmak ince bir iştir. Peki, dökülen oje halıdan nasıl çıkar? Bu adımları titizlikle takip ederek halınızdaki oje lekesinden kurtulabilirsiniz.
Her zaman ürününüzün etiketindeki kullanım talimatlarını okuyun ve yeni leke çıkarıcı ürününüzü kullanmadan önce halınızın küçük ve dikkat çekmeyen bir yerinde test edin. Daha fazla bilgi için halınızın üreticisine de danışabilirsiniz.
- 1
Halıya dökülen oje lekesinin üstünde kalan fazla ojeyi almak için eski bir kurulama bezi ile hafifçe dokunup çekerek temizlemeye başlayın. Nazik dokunuşlar uygulayın ve lekeyi yaymaktan veya derinleştirmekten kaçının.
- 2
Kaşığın tersi gibi keskin olmayan bir alet kullanarak halıdaki tüm kurumuş ojeyi çıkartın ama bu esnada lekeyi daha derinleştirmemeye veya halıya zarar vermemeye dikkat edin.
- 3
Beyaz pamuklu bir bezin ucuna aseton döküp ardından lekeyi ufak dokunuşlar yaparak çıkarmaya çalışın. Dikkat: Halıdaki oje lekesini çıkarırken, asetonu dikkatli ve az miktarlarda kullanın. Çok fazla aseton, halının kendisine ve halı tabanına zarar verebilir; özellikle halınız lateks ise. Bu işlem esnasında odayı havalandırmayı unutmayın ve güvenlik için koruyucu bir gözlük kullanın.
- 4
Kalan aseton artıklarını alıp kurutmak için bir bulaşık havlusu ile lekeye bastırın.
- 5
Ardından, öncelikle spreyinizi temizlemek için içine su doldurup bir yemek kaşığı çamaşır suyu içermeyen deterjan ekleyin.
- 6
Spreyinizi bununla yıkayıp boşaltın ve tekrar suyla doldurun. Halınızın lekeli kısmına püskürtüp, bölgeyi nemlendirin.
- 7
Son olarak, kalan suyu temiz bir havluyla bastırarak alın. Kağıt havlu kullanmamaya çalışın çünkü arkasından topak topak peçete parçaları bırakabilir.
Halıya dökülen oje nasıl çıkar öğrendiğinize göre bu adımları izleyerek, halıdaki oje lekesinin geçtiğini görebilirsiniz. Aynı şekilde, halıdaki mum lekesi, vişne suyu lekesi gibi farklı leke türlerinde de lekeye uygun temizleme yöntemini uygulamalısınız. Leke çıkmamakta direniyorsa bir uzmana danışabilirsiniz. Halıdan oje nasıl çıkar diye üzülmeyin; artık halıdaki oje lekesi nasıl çıkar biliyorsunuz!