Hangi Kumaşlarda Yumuşatıcı Kullanılmaz?

Yumuşatıcı hangi kumaşlarda kullanılmaz merak ediyorsanız yumuşatıcı kullanımı ve yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkamak ile ilgili püf noktalarını öğrenin.

Güncellenmiş 23 Eylül 2021

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Temiz Giysilerini Askıya Asan Kadın

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Yumuşatıcılar güzel kokuları, çamaşırların dokularını yumuşacık yapan özellikleri, kurumayı ve ütülemeyi kolaylaştıran artıları ile çamaşır bakımının vazgeçilmezleri olsa da her kumaş yumuşatıcı kullanımına uygun değildir. Daha verimli bir çamaşır yıkama süreci için bu ayrımı iyi yapmak ve hangi tür kumaşın yumuşatıcılara nasıl tepki vereceğini bilmek gerekir. Bazı kumaşların ve giysilerin zarar görmemesi ve dokularını kaybetmemesi için yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkamak gerekebilir. Yumuşatıcı ne zaman konulmalı, siyahlara yumuşatıcı konur mu, yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkanır mı gibi sorularınız varsa yazımızın devamında yumuşatıcı kullanımı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri bulacaksınız.

Yumuşatıcı seçerken kokusunun yanı sıra özelliklerine de dikkat etmeniz önem taşır. Kumaş ve renk uzmanları tarafından geliştirilen özel formüllü Yumoş gibi bir ürün, sıradan yumuşatıcılardan çok daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca ekonomik konsantre ürünler seçerek daha az sıvı ile daha çok çamaşır yıkayabilirsiniz.

Yumuşatıcıya Uygun Olmayan Kumaşlar

Yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkanır mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Bazı kıyafetlerin yapılarını ve dokularını korumak için yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkamak gereklidir.

  • Mikrofiber bezler kiri mıknatıs gibi çeken özellikleri ile temizlikte harikalar yaratır. Özel dokumaları ile toz alan ve tozu emen kumaşların yumuşatıcı ile yıkanması özelliğini kaybetmesine neden olur. Mikrofiber bezleri yumuşatıcı olmadan temizlemeniz çok önemlidir.

  • Spor giyim ürünlerinde ter çeken ve hava geçirgenliği yüksek, özel kumaşlar kullanılır. Bu sayede spor esnasında kullanıcıların rahat etmesi amaçlanır. Spor giysilerinin bakımında yumuşatıcı kullanırsanız, yumuşatıcı da dokuya hapsolacak ve çamaşırlarda kurumayı zorlaştıracak bir katman bırakacaktır. Spor kıyafetlerini temizlerken yumuşatıcıdan uzak durmanız önerilir.

Katlanmış Temiz Giysiler
  • Yanmayan kumaşlar, ateşe dayanıklı kıyafetler yumuşatıcı ile yıkandıklarında aleve dayanma özelliklerini yitirirler. Bu nedenle kimi pijama ve geceliklerde kullanılan yanmayan kumaşları yumuşatıcı olmadan temizleyebilir, sadece deterjan veya beyaz sirke gibi doğal yumuşatıcı etkisi veren ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz.

  • Su geçirmez kumaşların da yanmayan kıyafetler gibi yumuşatıcı olmadan yıkanması önerilir. Suyu itme özelliği olan bu kumaşları yumuşatıcıdan uzak tutmanız gerekir.

  • "Hangi kumaşta yumuşatıcı kullanılmaması gerektiği nasıl anlaşılır?" diye düşünüyorsanız kıyafetin yıkama talimatlarına, özelliklerine bakarak karar verebilirsiniz. Yumuşatıcı kullanmadan önce yıkayacağınız çamaşırların bakım etiketlerini incelemeniz önemlidir. Eğer özel bir not yoksa polar, kot ve pamuklu kumaşlarınızı da güvenle yumuşatıcı ile yıkayabilirsiniz.

Yumuşatıcı Kullanırken Bunlara Dikkat!

Yumuşatıcı kullanırken, şişenin üstünde belirtilen miktarda ürün almanız tavsiye edilir. Yumuşatıcıyı çamaşır makinesinin deterjan çekmecesindeki yumuşatıcı gözüne koymanız yeterlidir. Tamburdaki çamaşırların üzerine yumuşatıcı dökmek, kumaş uygun olsa dahi renklerde deformasyona neden olabilir. Sıvı deterjan ile yumuşatıcı kullanılır mı diyorsanız, kıyafetin yıkama talimatlarına uygun olduğu müddetçe kullanabilirsiniz.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

En sevdiğiniz Yumoş kokuları hangi üründe olsun isterdiniz?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?