Yeni yıkanmış, tertemiz kokan yumuşacık giysilerinizi dolabınızdan çıkarıp giyme zevkinin bir numaralı sorumlusu çamaşır yumuşatıcılarıdır. Yumuşatıcı kullanmak çamaşırlarınızı mis gibi kokutmak ve yumuşatmakla kalmaz, aynı zamanda kumaşlardaki statik elektriği azaltarak ütülemeyi de kolaylaştırır. Yumuşatıcınızı doğru bir biçimde kullanarak çamaşırlarınızın yumuşaklığını ve kokusunu olabildiğince uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Yumuşatıcınızın kullanım talimatlarından yola çıkarak yıkamak istediğiniz çamaşır miktarına göre dozunuzu ayarlayın. Kullanmanız gereken ürün miktarını azaltmak istiyorsanız konsantre yumuşatıcıları tercih edebilirsiniz.
Çamaşırlarınızı ister makineyle yıkıyor olun, ister elde, yumuşatıcı kullanmak giysilerinizin mis gibi kokmasını ve yumuşacık olmasını sağlar. En iyi sonucu elde etmek için kullandığınız ürünün etiketinde yazan talimatlarını yerine getirmeye ve tavsiye edilen doz miktarına uymaya dikkat edin.
Ne Kadar Yumuşatıcı Kullanmalı?
Yıkadığınız çamaşır miktarı arttıkça kullanmanız gereken çamaşır yumuşatıcısı miktarı da artar. Az sayıda çamaşır için yumuşatıcı kapağının alt çizgisini, çok sayıda çamaşır için ise üst çizgisini sıvı yumuşatıcı ile doldurun. Kullanmanız gereken ürün miktarını azaltmak istiyorsanız Yumoş Extra serisi gibi konsantre yumuşatıcıları tercih edin. Böylece bir yıkamada 100 ml yumuşatıcı kullanmak yerine sadece 24 ml kullanmanız yeterli olacaktır.
Hangi Kumaşlarda Yumuşatıcı Kullanılmaz?
Yumuşatıcılar mis gibi kokan ve yumuşacık çamaşırlar için birebirdir. Ancak bazı kumaşlarda çamaşır yumuşatıcısı kullanmak yarardan çok zarar getirebilir. Peki hangi durumlarda yumuşatıcıyı bir kenara bırakmak gerek?
- ✦
Havlular:
Banyodan çıktıktan sonra güzel kokulu havlulara sarınmak gibisi yoktur. Ancak havlu ve bulaşık bezi gibi emici kumaşlar yumuşatıcı ile yıkanınca emici özellikleri azalır.
- ✦
Spor giyim:
Spor yaparken giymek için özel olarak üretilen bu ürünler, terinizi emmek ve vücudunuzu serin tutmak için tasarlanmıştır. Bu tür çabuk kuruyan kumaşlar yumuşatıcı ile yıkanınca etkisini yitirebilir.
- ✦
Mikrofiber kumaşlar:
Tozları ve kirleri hapsederek temizlikte büyük kolaylık sağlayan mikrofiber bezler zaman zaman temizlenmeye ihtiyaç duyar. Ancak yumuşatıcı kullanmak mikrofiber bezlerinizi etkisiz hale getirecektir.
Çamaşır Yumuşatıcısı Nereye, Ne Zaman Konur?
En iyi sonuç için çamaşır yumuşatıcılar durulama sırasında kullanılmalıdır. Eğer çamaşır makinenizin yumuşatıcı haznesi varsa, buraya koyduğunuz yumuşatıcı durulama sırasında otomatik olarak eklenecektir. Yumuşatıcıyı deterjan bölmesine koyarsanız suya yıkama sırasında karışacağından istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.
Makinenizin yumuşatıcı bölmesi yoksa, durulama sırasında yumuşatıcıyı kendiniz ekleyebilirsiniz. Giysiler üzerine direkt olarak dökülen yumuşatıcılar lekelenmeye sebep olabildiğinden yumuşatıcınızı biraz su katarak seyreltmeyi unutmayın.
Çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölmesinin tıkanmasını önlemek için zaman zaman bölmeyi temizlemeye özen gösterin.

Elde Çamaşır Yıkarken Yumuşatıcı Kullanılır mı?
Sıvı çamaşır yumuşatıcılarını kullanmak için çamaşır makinesi sahibi olmanız gerekmez. Çamaşırlarınızı elde yıkıyorsanız durulama sırasında çamaşırları iyice ıslattıktan ve suya bastırdıktan sonra yumuşatıcıyı ilave edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra çamaşırlarınızı tekrar durulamanız gerekmez.
Ne kadar yumuşatıcı kullanmanız gerektiğinden emin değilseniz ürünün kullanma talimatlarına ve tavsiye edilen kullanım miktarına mutlaka göz atın. Çamaşırlarınızın lekelenmemesi için, yumuşatıcıyı direkt olarak giysilere dökmek yerine suya karışacak şekilde seyrelterek eklemeyi unutmayın.