Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

''Bant lekesi nasıl çıkar?'' diye düşünüp duruyorsanız, sizler için birbirinden pratik yöntemlerimiz var.

Güncellenmiş 18 Ekim 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Parkeye Yapışmış Bant

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Günlük hayatta yaygın olarak kullanılan bant, ev ve ofislerdeki birçok işi kolaylaştırır. Ancak bantların iç kısmında bulunan yapışkan, bandı çıkardıktan sonra inatçı lekelerin oluşmasına yol açar. Bu yazımızda ''Bant lekesini ne çıkarır?'' sorusu için en etkili yöntemleri paylaşacağız. 

Özellikle kırılan eşyaları tamir etmek ve güçlendirmek için kullanılan koli bandı, güçlü bir yapışkana sahiptir. Son yıllarda popüler olan çift taraflı bant ise, dekoratif ürünlerin ve tabloların duvara asılmasını kolaylaştırır ve estetik bir görünüm sunar. Her iki bantta, çıkarıldıktan sonra yapıştırıldığı alanda istenmeyen kalıntılara neden olur. Böyle durumlarda ''Bant lekesi nasıl çıkar?'' diye düşünüp duruyorsanız, sizler için birbirinden pratik yöntemlerimiz var. 

Günlük hayatta sık sık karşılaştığınız çay, kahve, çikolata, vişne, boya gibi inatçı lekelere karşı, leke rehberinden yardım alabilirsiniz. ''Diş macunu lekesi nasıl çıkar, boya lekesini ne çıkarır?'' merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarına sitemizden ulaşabilirsiniz. 

Camdaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Cama yapıştırılan etiket veya bantlar, diğer yüzeylere göre daha zor çıkar. Cam ürünlerin üzerinde bulunan bantları çıkardıktan sonra, ürünün üzerinde kalan yapışkan kalıntıları rahatsız edici olabilir. Camdaki bandı kolayca çıkarmak ve geride kalan yapışkanı temizlemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

  • Sıcak su ile temizleme

Camdaki bant lekesi nasıl çıkar sorusu için en çok önerilen yöntem sıcak su ve bulaşık deterjanıdır. Bunun için bir kovaya sıcak su ve U-Pro Cif Bulaşık Deterjanı döküp karıştırın. Süngeri bu suya batırın ve camdaki bant lekesinin üzerine tampon yapar gibi bastırın. Ardından süngerin yumuşak tarafıyla yumuşayan bant lekelerini temizleyin.

  • Zeytinyağı ile temizleme

Zeytinyağı, bant lekesini çıkarma konusunda son derece etkilidir. Bir bez veya pamuğun üzerine zeytinyağı dökün. Camdaki bant lekesini, bu pamuk yardımıyla hafifçe bastırarak temizleyebilirsiniz.

  • Mendil ile temizleme

Alkollü mendiller, camdaki bant lekesini çıkarma konusunda etkilidir. Lekeli bölgeyi alkollü mendil ile güzelce silin. Yapışkan tamamen gittiğinde, mikrofiber bez ile camı kurulamayı unutmayın.

Duvardaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvarda en çok kullanılan bant türü, çift taraflı bantlardır. Bu bantlar, plastik bir yüzeye sahip olduğu için, duvarın üzerinde kalıntılar bırakır. Duvardaki çift taraflı bant lekesi nasıl çıkar sorusu için deneyebileceğiniz yöntemler;

  • Sıvı yağ ile temizleme

Öncelikle spatula yardımıyla duvarda kalan çift taraflı bant kalıntısını temizleyin. Ardından sıvı yağ ve karbonatı karıştırıp duvardaki lekeli alanı sürün. Süngerin yumuşak tarafıyla duvarı silin ve leke tamamen kaybolduğunda nemli bez ile karbonat kalıntılarını giderin.

  • Fön makinesi

Bant lekelerine uygulanan sıcaklıklar, lekenin yumuşamasını ve daha kolay çıkmasını sağlar. Bunun için duvardaki bant lekesine fön makinesini tutun. Leke yumuşayınca nemli sünger ile duvarı güzelce silin.

  • Sabunlu su

Duvardaki bant lekesi nasıl çıkar sorusu için, sabunlu su yöntemini de deneyebilirsiniz. Sıcak su ve deterjanı karıştırın. Duvardaki bant kalıntısını, spatula ile dikkatlice kazıyın. Yapışkan alanı, sabunlu su ile temizleninceye kadar silin.

Arabadaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadan bant lekesi nasıl çıkar diye merak edenler için, iki farklı yöntemimiz var. Bunlardan birincisi, evlerde de rahatlıkla kullanabileceğiniz sabunlu su yöntemidir. Bant lekesinin olduğu alanları sabunlu su ile silerek lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat edin. Sıcak su, arabanın yüzeyine zarar verebilir. İkinci olarak, araba ürünleri satan yerlerde boyayı temizlemek için solvent içeren temizlik ürünleri bulunur. Solvent içerikli temizlik ürünlerini kullanarak, arabadaki bant lekelerinden tamamen kurtulabilirsiniz. Arabadan bant lekesi nasıl çıkar diye araştırdığınızda aseton, ispirto gibi farklı yöntemlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak bu yöntemler, içeriğindeki maddeler sebebiyle araba boyasına kalıcı zarar verebilir. Bu yüzden herhangi bir uygulama yapmadan önce, profesyonel kişilere danışmanız daha doğru olacaktır.

Aynadaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Ayna da, cam gibi hassas ürünlerden biridir. Aynadaki bant lekesini çıkarmak için asidik ürünlerden uzak durmak gerekir. Çünkü asidik ürünler aynayı aşındırarak deformasyonlara sebep olabilir. Bunun yerine daha pratik temizleyicilerden yardım alabilirsiniz.

  • Bebek yağı ile temizleme

Aynadaki bant lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız, kesinlikle bebek yağı yöntemini deneyebilirsiniz. Bunun için temizlik bezi veya pamuğa bebek yağı damlatın. Bant lekelerinin olduğu alanı, bebek yağı ile güzelce silin. Lekeler tamamen çıktığında mikrofiber bez ile aynanın tüm yüzeyini silebilirsiniz.

  • Çamaşır sodası ile temizleme

Çamaşır sodası, hem koli bandı, hem de çift taraflı bant lekeleri için uygulanır. Sıcak suyun içerisine çamaşır sodası dökün. Bu karışıma sünger batırın ve yumuşak tarafıyla aynayı ovalayın. 

  • Cam sil ile temizleme

Aynadaki bant lekelerinin olduğu alana bol miktarda cam sil sıkın. Cam çekpaslarının süngerli tarafını kullanarak lekeli alanı ovalayın. Daha sonra aynayı mikrofiber bez veya cam bezi ile silerek kurulayın.

Mobilyadaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Bant lekesini ne çıkarır sorusunda, lekenin olduğu yüzeye göre farklı bir işlem uygulanır. Bant lekesinin en çok olduğu alanlardan biri de mobilyalardır. Mobilyalardaki lekeyi çıkarırken, mobilyanın zarar görmemesine çok dikkat etmek gerekir.

  • Ahşap temizleyici ile temizleme

Ahşap mobilyalardaki bant lekesini temizlemek için, bir kovaya ılık su ve ahşap temizleyici döküp karıştırın. Temizlik bezini bu suya batırın ve mobilyadaki lekeli alanları güzelce silin.

  • Leke çıkarıcı ile temizleme

Bant lekelerinin olduğu alana leke çıkarıcı sıkın ve 5 dakika bekleyin. Ardından ılık suya batırılmış sünger ile, mobilya yüzeyini güzelce ovalayın. Daha sonra nemli bez ile yüzeyi tekrar silebilirsiniz.

  • Zeytinyağı ile temizleme

Konsol, şifonyer, tv ünitesi, vitrin gibi alanlardaki bant lekesini temizlemek için, lekenin üzerine zeytinyağı damlatın ve yumuşamasını bekleyin. Ardından bezle ovalayarak tüm lekeden kurtulun. Yağın fazlalığı almak için, mobilyayı ıslak bezle silmeyi ve kurulamayı unutmayın.

Bant lekesinin yanı sıra, kireç lekesi de inatçı lekelerden biridir. ''Duşakabin kireç lekesi nasıl çıkar?'' yazımıza göz atarak en etkili yöntemleri öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular: Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaştan Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaştaki bant lekesini çıkarmak için, Omo sıvı çamaşır deterjan kullanabilirsiniz. Deri kumaşlarda ise doğal yağlar veya vazelin yardımıyla tüm lekelerden kurtulabilirsiniz.

Pimapenden Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Özellikle yeni yapılan pimapenlerin kenarlarında bol miktarda bant bulunur. Bu bantlar çıkarıldıkça, pimapendeki yapışkan alanların temizlenmesi gerekir. Pimapendeki bant lekesini çıkarmak için sabunlu sıcak su veya sirkeli ılık su kullanabilirsiniz. Pimapenin aseton, ispirto ve fön makinesi gibi yöntemlere karşı dayanıksız olduğunu unutmayın.

İspirto Bant Lekesini Çıkarır Mı?

Bir etil alkol çeşidi olan tuvalet ispirtosu, hem koli bandı, hem de çift taraflı bant lekesini çıkarma konusunda etkilidir. Ancak alkol içeriği yüzünden her alana uygulamak mümkün değildir. Halı, koltuk, araba, cam gibi hassas yüzeylere uygulanması kesinlikle önerilmez.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?