Bambu döşemeler, meşe ve akçaağaç kadar serttir. Su hasarına karşı çoğu ahşaptan daha dayanıklıdır. Son yıllarda çok daha fazla tercih edilen bambu döşemelerin temizliği aslında çok da zor değildir. Ancak düzenli temizlik ve bakımı yapılmadığında zamanla aşınıp kötü görünebilir, lekelere hemen müdahale edilmediğinde istenmeyen izler kalabilir, suya uzun süre maruz kaldığında renk atmaları ve kabarmalar meydana gelebilir. Dayanıklı bambu döşemeleriniz için doğru bakımı uygulayarak uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsiniz. Peki, bambu döşeme nasıl temizlenir? Bambu parke bakımı nasıl yapılır? Okumaya devam edin.
Süpürün.
Zemindeki toz, kir ve döküntüleri temizlemek için süpürme işlemiyle başlayın. Süpürgenizin yumuşak kıllı, keçe ya da paspas ucunu tercih edin. Bu, bambu zemininizi çizilmelere karşı koruyacaktır.
Paspaslama yapın.
1 kova suyun içine 1 kapak Cif Konsantre Zemin Uzmanı Ahşap ekleyin, çizik bırakmayacak bir paspas ile hafif nemli olacak şekilde, dairesel hareketlerle silin. Sıklıkla karşılaşılan iz bırakma, toz tutma gibi sorunları ortadan kaldıran Cif Konsantre Zemin Uzmanı, fosfat, paraben ve klor içermeyen formülüyle bambu döşemelerinizin uzun ömürlü olmasına katkıda bulunurken kalıcı portakal çiçeği kokusuyla da evinizin havasını tazeleyecek. Güçlü konsantre formülüyle bambu döşemenizi temizleyin, parlatın ve özel bakım sağlayın.
Islaklık kalırsa kurulayın.
Paspaslama işlemi sonrası bazı noktalarda ıslaklık kalabilir. Bu noktaları yumuşak havlu bir bezle kurulayın. Bambu döşemenizin uzun ömürlü olması için ıslak kalmasından kaçının.
Bambu döşemenizin uzun ömürlü olması için alabileceğiniz diğer önlemler ise şunlardır:
- ✦
Ayakkabının eve taşıyabileceği kum, taş gibi materyaller, topuklu ayakkabının sivri topuğu, bambu döşemenizi çizebilir. Bu nedenle eve ayakkabı ile girmekten kaçının.
- ✦
Bambu döşemenizde leke oluşmaması için evin girişinde hem içerde hem dışarda olmak üzere paspas kullanın.
- ✦
Trafiğin yoğun olduğu alanlarda ve lavaboların çevresinde halı/kilim kullanın.
- ✦
Bambu zemininizi zedeleyecek sert süpürge ucundan, paspastan ve aşındırıcı sünger/bez kullanımından kaçının.
- ✦
Zemini asla yoğun sulu paspas ile paspaslamayın. Sadece nemli, neredeyse kuru bir paspas kullanın.
- ✦
Herhangi bir lekeyi fark ettiğinizde anında nemli mikrofiber bir bezle müdahale edin. Nemli bez ile çıkmazsa Cif Ultra Zemin Uzmanı ile temizleyin, lekelere elveda deyin.
Artık bambu döşemelerinizi nasıl temizleyeceğinizi biliyorsunuz. Sizin için derlediğimiz adımları uygulayın, temiz, bakımlı ve hoş kokulu zeminlerin keyfini çıkarın.

Ahşap Parke Temizliği Nasıl Yapılır?
Ahşap, şık görünümü ile ev dekorasyonunun klasikleri arasında yer alır. Hiç modası geçmeyen, zamansız bir malzeme olan ahşap, doğru bakım ve temizlik ile uzun seneler kullanılabilir. Püf noktaları bilindiği zaman ahşap parke temizliği son derece kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek ahşap parkelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz.
- 1
Doğru Temizleyici Ürünü Kullanın
Ahşap, parke ve laminant yüzeyler için özel olarak geliştirilmiş Cif Jel Zemin Uzmanı gibi bir temizlik ürününü, paketin üzerindeki talimatlara uyarak yeterli miktarlarda su ile karıştırın. Kaliteli bir ahşap temizleyici mevcut değilse arap sabunu da deneyebilirsiniz.
- 2
Ahşabı Fazla Islatmayın
Su, ahşabın dostu değildir. Ahşabı fazla ıslatmak kabarmasına sebep olabilir, bu yüzden silme işlemine geçmeden yer bezini veya mopu iyice sıkın.
- 3
Zemini İyice Kurulayın
Ahşap parke temizleme ile ilgili en kritik ayrıntı kurulamadır. Silme işleminden hemen sonra parkeleri çok iyi kurulamalı, nemli kalmadıklarından emin olmalısınız. Havlu veya mikrofiber bez yardımı ile parkelerinizi kurulayın.