Parkeler, evlerin en şık aksesuarından biridir. Yıpranmış ve bakımsız zeminler üzerine yapacağınız ev dekorasyonu sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Evlerde zemin döşeme için fayans, ahşap parke, laminant gibi birbirinden farklı malzemeler kullanılır ve her bir malzeme için farklı temizlik yöntemleri gereklidir.

Ahşap Parke Temizliği Nasıl Yapılır?
Ahşap, şık görünümü ile ev dekorasyonunun klasikleri arasında yer alır. Hiç modası geçmeyen, zamansız bir malzeme olan ahşap, doğru bakım ve temizlik ile uzun seneler kullanılabilir. Püf noktaları bilindiği zaman ahşap parke temizliği son derece kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek ahşap parkelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz.
- 1
Doğru Temizleyici Ürünü Kullanın
Ahşap, parke ve laminant yüzeyler için özel olarak geliştirilmiş Cif Jel Zemin Uzmanı gibi bir temizlik ürününü, paketin üzerindeki talimatlara uyarak yeterli miktarlarda su ile karıştırın. Kaliteli bir ahşap temizleyici mevcut değilse arap sabunu da deneyebilirsiniz.
- 2
Ahşabı Fazla Islatmayın
Su, ahşabın dostu değildir. Ahşabı fazla ıslatmak kabarmasına sebep olabilir, bu yüzden silme işlemine geçmeden yer bezini veya mopu iyice sıkın.
- 3
Zemini İyice Kurulayın
Ahşap parke temizleme ile ilgili en kritik ayrıntı kurulamadır. Silme işleminden hemen sonra parkeleri çok iyi kurulamalı, nemli kalmadıklarından emin olmalısınız. Havlu veya mikrofiber bez yardımı ile parkelerinizi kurulayın.
Laminant Nasıl Temizlenir?
Çizilmeyen, leke tutmayan ve kolay zedelenmeyen yapısı ile laminant parke günümüzün en çok tercih edilen yer döşeme malzemeleri arasında yer alıyor. Laminant parkenin pratikliği temizlikte de geçerlidir. Laminant parke temizliği için bu etkili ve pratik önerilerimizden faydalanabilirsiniz.
- 1
Ahşap Zemine Uygun Temizleyici
Cif Jel Zemin Uzmanı gibi yüzey türüne özel geliştirilmiş yer temizleyiciler laminant temizliği için oldukça uygundur.
- 2
Yumuşak Malzeme İle Silin
Laminat parkeleri silerken sert sünger veya bezlerden kaçının. Mikrofiber bezler laminat parke temizleme için idealdir.
- 3
Kurulamayı Unutmayın
Su, laminant parkenin dokusundaki parlaklığı kaybetmesine sebep olacağı gibi, su lekeleri kuruduktan sonra yüzeyde hoş olmayan bir görüntü oluşturacaktır. Silme işlemini tamamladıktan sonra laminant parkeleri iyice kurulayın.
Yer Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?
Banyo ve mutfaklarda en çok tercih edilen yer döşemesi fayansların temizliği evimizde hijyenik bir ortam sağlamak için belirleyicidir. Fayans yer temizliği kolaydır ama hijyen sağlamak için doğru malzemeleri seçmek önemlidir. Fayans yer temizliğinde hijyen sağlamak için ipuçlarımız bu size yardımcı olacaktır.
Fayanslarınızdaki zorlu lekeleri çıkaracak aynı zamanda hijyen ve ferah bir koku yayacak çamaşır suyu katkılı Cif Jel Ultra Hijyen, durulamaya gerek kalmadan kısa sürede size arzuladığınız temizliği sağlayacaktır.
Fayans Araları Nasıl Temizlenir?
Fayans aralarında görülen harcın (derz dolgu), kiri ve tozu absorbe eden bir yapısı vardır ve zamanla karabilir. Fayans yüzey temizliği için uyguladığınız standart yöntemler fayans araları için yeterli olmaz. Domestos gibi yoğun kıvamlı ve son derece etkili bir çamaşır suyu ve diş fırçası yardımı ile fayans aralıklarını temizleyebilirsiniz.
- ✦
Çamaşır suyunu su ile karıştırıp inceltin ve fayans aralarına dökün.
- ✦
Diş fırçası ile ovduktan sonra 20 dakika kadar bekletin.
- ✦
Temiz su ile durulayın veya silin.
Bunlara Dikkat!
Su, ahşap parke ve laminant dostu değildir. Silme işleminden önce yer bezindeki suyu mümkün olduğunca sıkın ve işlem sonrası yüzeyin ıslak kalmasına izin vermeden kuru bezle silin. Herhangi bir temizlik malzemesini kullanmadan önce de etiketindeki kullanma talimatlarını mutlaka okuyun.
Sıkça Sorulan Sorular
Arap Sabunu Ahşap Yüzeylerde Kullanılır mı?
Evinizdeki bütün ahşap eşyaları ve parkeleri silerken, tozlarını alırken Arap sabununu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Güvenli yapısı ile ahşap yüzeylere zarar vermemenin yanında yağlı yapısıyla ahşap yüzeyleri hem korur hem de kirlenmesini geciktirir.Lekeli Derz Dolgusu Nasıl Temizlenir?
Eğer zorlu lekelere sahip olan derz dolgularınız varsa çamaşır suyunu az miktarda sulandırarak derz dolgularına sürebilir ve 5-10 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Derz dolgularınız ve fayanslarınız parlamış olacaktır. Cam silme suyu içerisine bir iki damla bulaşık deterjanı damlatabilirsiniz. Bulaşık deterjanları cam ürünler üzerinde etkili bir temizlik gerçekleştirir. Eğer ihtiyaç duyarsanız, suyunuza yarım çay bardağı kadar cam silme suyu da ekleyebilirsiniz.Ahşap Parke Islatılır mı?
Su, ahşabın dostu değildir. Ahşabı fazla ıslatmak kabarmasına sebep olabilir, bu yüzden silme işlemine geçmeden yer bezini veya mopu iyice sıkın. Ahşap parke temizleme ile ilgili en kritik ayrıntı kurulamadır. Silme işleminden hemen sonra parkeleri çok iyi kurulamalı, nemli kalmadıklarından emin olmalısınız. Havlu veya mikrofiber bez yardımı ile parkelerinizi kurulayın.