Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Cep telefonlarına hem şık görünüm kazandıran, hem de darbe durumunda ekstra koruma sağlayan telefon kılıfı, toplumda yaygın bir kullanıma sahiptir. Gün boyunca kullanılan telefon kılıfları, telefonu masaya, çantaya veya koltuğa koyduğunuzda bakterilere maruz kalır. Bu durum kılıfların zamanla kirlenmesine ve sararmasına yol açabilir.
Renkli, desenli, deri ve düz kılıflar, telefonları korumak için kullanılan modellerdir. Kişisel zevklere göre seçilen telefon kılıfları, silikon veya deriden yapılmış olabilir. Özellikle şeffaf kılıflar, kirleri daha fazla gösterir ve temizlenmediği takdirde sararabilir. Telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusuna geçmeden önce, telefon kılıfını düzenli olarak ayda iki kez temizlemeniz gerektiğini unutmayın.
Telefon kılıfına ek olarak telefon da düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Aksi takdirde yüzeyinde meydana gelen kirler ellerinize bulaşır ve bağışıklık sisteminize zarar verebilir. Ayrıca telefonun yeterince temizlenmemesi, kullanım ömrünü kısaltır, hoparlör ve şarj girişi alanlarında tıkanıklıklara yol açarak işlevini yitirebilir. Cep telefonu nasıl temizlenir yazımızdan en etkili temizleme adımlarını öğrenebilirsiniz.
Telefon Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır?
Sararmış telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu için deneyebileceğiniz farklı yöntemler mevcuttur. Ancak bu yöntemleri denerken dikkatli olmalı ve kılıf tamamen kurumadan telefonla temas ettirmemelisiniz.
1) Deterjanla Temizleme
- ✦
Telefon kılıfını temizlemek için, önce telefonu içinden çıkarmanız gerekir.
- ✦
Telefon kılıfını çıkardıktan sonra 2 damla bulaşık deterjanını bir bardak ılık suya dökün ve karıştırın.
- ✦
Su köpürmeye başladığında temiz diş fırçasını deterjanlı suda 2 dakika bekletin.
- ✦
Ardından dairesel hareketlerle telefon kılıfının içini ve dışını ovalayın. Çok fazla bastırmamaya dikkat edin.
- ✦
Diş fırçası ile tüm lekeleri çıkardıktan sonra telefon kılıfını suyun altında durulayın.
- ✦
Ardından kılıfı mikrofiber bez yardımıyla kurulayın. Telefon kılıfı tamamen kurumadan telefona takmayın. Mümkünse kuruladıktan sonra 2 saat bekleyin.
2) Yüzey Temizleme Mendili ile Temizleme
- ✦
Telefon kılıfını çıkarın.
- ✦
Domestos Pratik Yüzey Temizleme Mendili ile önce kılıfın içini, ardından dışını silin.
- ✦
Daha sonra kağıt havlu yardımıyla kılıfı güzelce kurulayın ve tekrar kullanmaya başlayın.
3) Diş Macunuyla Temizleme
- ✦
Renkli telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu için diş macunundan da faydalanabilirsiniz.
- ✦
Telefon kılıfını telefondan çıkarın ve kılıftaki lekeli bölgelere diş macunu sürün.
- ✦
Diş fırçasını suyla ıslatın ve macunu kılıfın her tarafına yayın.
- ✦
Ovalama işlemini tamamladıktan sonra, kılıfı durulayabilirsiniz.
- ✦
Ardından mikrofiber bez yardımıyla kurulayın.
Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Günümüzde kullanılan telefon kılıflarının birçoğu silikondan üretilmiştir. Renkli silikon telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu için, diş macunu kullanabilirsiniz. Ancak silikon telefon kılıfında kesinlikle diş fırçası kullanmayın. Çünkü fırça, kılıfta çizilmelere yok açabilir. Bir pamuğa diş macunu sürün ve telefon kılıfının her tarafını nazikçe silin. Ardından ılık suyla durulayın. Daha sonra kağıt havlu veya bez yardımıyla kılıfınızın her tarafını kurulayın.
Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Deri telefon kılıfı, kesinlikte kimyasal madde ile temizlenmemelidir. Çünkü kimyasal ürünler, derinin deforme olmasına veya üzerinde çizikler oluşmasına yol açabilir. Ilık suyun içerisine sabun koyun ve temiz bezi bu suya batırın. Ardından bez yardımıyla telefon kılıfını dikkatlice ovalayın. Üzerindeki lekeler çıktıktan sonra kılıfı durulayın ve kurulama aşamasına geçin. Bu aşamada deri için özel olarak üretilen temizleyicilerden de yararlanabilirsiniz.
Plastik Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusunun cevabı, kılıfın üretildiği malzemeye göre değişiklik gösterin. Plastikten üretilen telefon kılıfını temizlemek için, ılık suyun içerisine sabun ekleyin ve hafifçe karıştırarak köpürtün. Bezi bu karışıma batırın ve suyunu güzelce sıkın. Telefon kılıfını sabunlu bezle silin ve lekeli bölgeleri ovalayın. Ardından mikrofiber bezle telefon kılıfının tüm yüzeyini sabun ve sudan arındırın. Renkli telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu için bu yöntem pek tavsiye edilmemektedir. Çünkü plastikten üretilen telefon kılıflarındaki desenler ve renkler, bir süre sonra solabilir.
Sararmış Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Sararmış telefon kılıfını ilk günkü haline döndürmek için, bir kaseye su ve sıvı deterjan ekleyin. Telefon kılıfını suyun içinde yarım saat bekletin. Ardından diş fırçası yardımıyla her tarafını ovalayın ve suyla durulayın. Daha sonra mikrofiber bezle kurulayın. Sararan telefon kılıfı lekesi nasıl çıkar sorusu için mutlaka sıvı deterjandan yardım alın. Kılıf tamamen kurumadan telefona takmayın.
Beyaz Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Bir kaseyi suyla doldurun ve üzerine Cif Krem Sprey ekleyin. Beyaz telefon kılıfını, deterjanlı karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün temiz bezle ovalayın ve suyla ovalayın. Kılıf tamamen kuruyunca tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.
Günlük hayatta yaygın olarak kullanılan elektronik eşyalar, doğru temizlenmediği takdirde su sızması sorunu nedeniyle tüm işlevini yitirebilir. Üzerine sıvı dökülen veya çok fazla kirlenen elektronik eşyaları temizlemeye başlamadan önce, TV, laptop ve telefon nasıl temizlenir yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Şeffaf telefon kılıfı neden sararır?
Şeffaf telefon kılıfları genellikle akrilik ve silikondan üretilir. Telefon kılıfının UV ışınlarına uzun süre maruz kalması, oksidasyona yol açar ve kılıfta sararmalar meydana gelir.
Telefon kılıfı ne sıklıkla temizlenmeli?
Kirlenen telefon kılıfı, mümkünse iki haftada bir temizlenmelidir. Eğer kılıfın üzerine bir şey döküldüyse veya ıslak bir yüzeyde bırakıldıysa, temizleme işlemi hemen yapılmalıdır.
Telefon kılıfı makinede yıkanır mı?
Telefon kılıfı, deri, plastik veya silikondan üretilir. Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklıklar, telefon kılıfının deforme olmasına, üzerindeki renk ve desenlerin solmasına ve kılıfın erimesine yol açabilir. Bu yüzden telefon kılıfı kesinlikle makinede yıkamaya uygun değildir.