Günlük hayatta hemen hemen her yerde kullanılan kulaklıkların temizliğine maalesef yeteri kadar dikkat edilmez. Oysa tıpkı akıllı telefonlar gibi uzun süreli ve sık sık kullanılan bu cihazlar kolaylıkla kirlenir ve temizlenmesi gerekir. Kulaklık temizliği nasıl yapılır ve telefon kulaklığı nasıl temizlenir merak ediyorsanız, ipuçlarımızı dikkate alarak kulaklıklarınıza kolaylıkla bakım yapabilirsiniz.
Kulaklıkları temizledikten sonra dış kısmını antibakteriyel mendil ile silebilir veya antibakteriyel sprey sıkabilirsiniz. Böylelikle tam hijyen sağlanmış olur.
Kulak İçi Kulaklık Nasıl Temizlenir?
- ✦
Silikon parçası kulağın içine yerleştirilerek kullanılan kulak içi kulaklık temizliği için kulak temizleme pamuğu, diş fırçası, oksijenli su ve etil alkol kullanabilirsiniz.
- ✦
Kulaklığın içi nasıl temizlenir diyorsanız, işe silikonlu kısmı çıkararak işe başlayın. Bu parçaların yedeği varsa silikon kısımları yenileri ile değiştirebilirsiniz.
- ✦
Kulak içi kulaklık temizliği için kulaklığın içini etil alkol veya oksijenli su ile nemlendirilen kulak pamuğu veya diş fırçası yardımıyla hafifçe temizlemelisiniz. Bu esnada çubuğu veya fırçayı yeniden nemlendirmeniz gerekebilir.
- ✦
Her parçayı kağıt havlu ile kuruladıktan sonra iyice havalandırarak kurutmayı unutmayın.
- ✦
Temizlediğiniz veya yenisiyle değiştirdiğiniz silikonları takarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
- ✦
Aynı malzemeleri kullanarak AirPods kulaklıkları da temizleyebilirsiniz.
Kulak Üstü Kulaklık Nasıl Temizlenir?
Kafa bantlı kulaklıkların yüzeyi daha büyük olduğundan kulak çubuğu ile temizlemek çok zor olur. Bu nedenle kafa bantlı kulaklıkların süngerlerini çıkardıktan sonra, spreyli şişeleri etil alkol veya oksijenli su ile doldurarak kulak üstü kulaklık temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Yüzeyi hafifçe spreyledikten sonra yumuşak bir bezle kulaklığı silebilirsiniz. Kulaklık süngerini temizlemek için ise nemli bez ve sabunlu su kullanılabilir. Süngerleri kullanmadan önce iyice silmeyi ve kurutmayı da unutmayın.
Kulaklıkları temizlerken iç kısma sıvı teması olmamasına dikkat etmelisiniz. Kulaklık ıslandığı takdirde performansında düşüş veya tamamen bozulma olabilir. Kulaklığın kendi kullanım kılavuzunda temizlik için başka bir yöntem belirtiliyorsa onu uygulamalısınız. Ve unutmayın; kulaklıkta kullanım nedeniyle kötü koku bulunuyorsa kulaklığı incecik bir tülbente sardıktan sonra bir gece karbonat içinde bekletebilirsiniz. Böylece oluşan kötü koku gidecektir.
Beyaz Kulaklık Nasıl Temizlenir?
Standart beyaz kulaklık temizleme işlemi, diğer renk kulaklıklardan daha meşakkatlidir. Beyaz renk sararabilir veya zamanla grileşme, boyanma görülebilir. Lekeleri çıkarmak için leke çıkarıcı deterjanları kullanabilirsiniz. Özellikle kulaklık kablosu ve kulaklığın dış kısmı için nemli deterjanlı mikrofiber bez kullanmak uygun olabilir. Eğer beyaz kulaklıktaki lekeler leke çıkarıcı deterjan ile çıkmıyorsa bir bardak kadar suyun içine birkaç damla Domestos Çamaşır Suyu damlatabilir, sonra kulaklıkları bu suyla nemlendirerek kullanabilirsiniz. Çamaşır suyu oldukça etkili bir leke çıkarıcıdır.
Kulaklıklar yalnızca kişisel kullanım içindir. Bu cihazları kimse ile paylaşmamalı, paylaşmanız halinde ise iyice temizlemelisiniz.