Evinizi düzenlemek, günlük aktiviteleri ve işleri daha etkili, daha kolay ve daha zevkli hale getirebilir. Temiz, ferah ve rahat bir yaşama alanı oluşturmak için tek yapmanız gereken evinizi azar azar, küçük adımlarla düzenlemektir. Peki, ev düzeni nasıl sağlanır, ev nasıl düzenlenir?
Çekmece içlerinin dağılmasını önlemek için, aynı tip şeyleri, tek çekmeceye koyun ya da çekmece düzenleyici kullanın. Böylece aradığınız şeyi bulmak için, tüm çekmeceleri talan etmenize gerek kalmayacak.
Ev Düzeni Nasıl Sağlanır?
Eğer omuzlarınızda çok yük varmış gibi hissediyorsanız, yalnız değilsiniz. İş, ev işleri, aileye ayrılan zaman ve sosyal aktiviteler arasında, sağlıklı bir denge tutturmaya çalışırken ipin ucunu kaçırıyormuş gibi hissetmek normaldir. Böyle zamanlarda hepimiz hayatımızı düzene sokma ihtiyacı hissederiz ve ev düzenlemek kontrolü geri almanın başlangıç noktalarından biridir.
Evinizi organize etmek ortalığı toplamak, dağınıklığı ortan kaldırmak ve temizlik yapmaktan ibarettir. Eviniz, ister büyük, ister küçük olsun, ev düzenlemek gözünüze büyük görünebilir. Bu yüzden, düzenli bir eve doğru ilk adımı atmanıza ve bu düzeni uzun süre korumanıza yardım edecek düzenli ev için öneriler ve püf noktalarını sizin için derledik. İşte evi düzene sokmanın yolları ve küçük püf noktaları:

Her odayı ayrı olarak teker teker halledin. Ev düzenleme işini küçük bölümlere ayırın. Evinizi etkili bir şekilde düzenlemenize yardımcı olacak bir çizelge hazırlayın.
Oda Oda Ev Düzenleme
Düzenli ev için ilk adım evin tamamı yerine, her odaya ayrı ayrı el atmaktır. Ev düzenlemeyi adım adım yapmak, hem işinizi kolaylaştıracak, hem de daha çabuk sonuç elde etmenizi sağlayarak motivasyonunuzu artıracaktır.
Düzenli Ev ve Mutfak
Ev düzeni sağlamak için mutfak düzeni de çok önemlidir. Buzdolabınızı ve yiyecek sakladığınız dolapları gözden geçirin. Son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri atın, kullanmayacağınız şeyleri başkalarına bağışlayın. Ortalıkla biriken karton, şişe gibi şeyleri geri dönüşüm kutularına atın. Her şeyin bir yerinin olmasına dikkat edin. Sık kullandığınız şeyleri, kolaylıkla erişilebilecek bir yere kaldırın, az kullandığınız şeyleri ise dolabınızın arka kısmına dizebilirsiniz.
Genel yerleşimi yapmadan önce tezgahları, içerisinde açık gıda saklanmayan dolap içlerini ve ocak gibi yağlı kirlerin daha sık görüleceği yerleri, çamaşır suyu katkılı Cif Krem Ultra Hijyen gibi etkili bir temizleyici ile temizleyin.
Yeterince rafınız ya da saklama dolabınız yoksa ve eşyalarınız ortalıkta duruyorsa, yeni raflar edinmeye çalışın. Yemek artıklarını açıkta bırakmak yerine saklama kaplarında muhafaza edin. Böylece hem daha uzun süre taze kalırlar hem de dökülmezler. Kullanmadığınız küçük ev eşyalarını çatı katı ya da depo gibi bir alanınız varsa orada saklayın. Hiç kullanmayacaksanız birine bağışlayın.
Banyo Düzeni
Hijyenik banyo düzeni için öncelikle ilaç dolabını gözden geçirin ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçları atın. Havlular, kozmetik ve temizlik ürünlerini ortalıkta bırakmayın, bunları düzenli bir biçimde saklayın. Banyonuzun genel temizliği ve hijyeni için Cif Sprey Ultra Hijyen gibi çok amaçlı bir üründen yararlanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Oturma Odası Düzeni
Yerde ya da koltuk üzerlerindeki dağınıklığı kaldırın, oturma odasına ait olmayan şeyleri doğru yerlerine götürün. DVD ve CD’leri yüksek CD’liklere koyarak yer kazanın. Dekoratif sepetler, asma raflar gibi göze batmayan saklama yöntemlerini tercih edin. Perdeler de dahil olmak üzere, her yeri elektrik süpürgesiyle süpürün. Yüzeyleri çamaşır suyu katkılı Cif Ultra Hijyen ürünleri gibi hijyen sağlayan bir temizleyiciyle kullanım talimatlarına uyarak silin. Camları açarak odayı havalandırın.
Çocuk Odaları
Plastik kutular, tahta oyuncak kutuları, duvara asılan saklama cepleri gibi saklama çözümleri ile çocuğunuzun odasını temiz ve toplu tutabilirsiniz. Benzer şeyleri bir arada saklayın. Mesela oyuncak arabaların ya da bebeklerin hepsini bir arada tutun. Böylece aradığınız şeyleri bulmanız daha kolay olacaktır. Çocuğunuzu, giysilerini yere atmak yerine çekmece ya da dolaba yerleştirmeye teşvik edin. Eğer çocuğunuzun odasına sığmayacak kadar fazla oyuncağı varsa, oyuncakların bir kısmını depoda saklayın. Ayda bir oyuncakları değiştirin. Böylece çocuğunuz sürekli aynı şeylerle oynamaktan sıkılmaz.