Hijyenik Banyo Düzeni Nasıl Olmalı?

Banyonuzun daima tertemiz ve düzenli olması için ihtiyacınız olan banyo düzeni ve banyo dizaynı ipuçlarını keşfedin ve banyo dekorasyonu nasıl yapılır öğrenin.

Güncellenmiş 26 Ocak 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
küvet kenarında duran yün lif ve üstünde turuncu sabun

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Banyo düzeni sağlamak şüphesiz en zorlu ev işlerinden biridir. Evin en yoğun kullanılan alanlarından biri olması nedeniyle mikropları öldürmek için etkili bir temizlik yapılmalıdır. Ancak bunu yapmak için her zaman vakit olmayabilir.

Bu yüzden estetik ve konfora, hijyen kurallarının eşlik ettiği bir tasarım düşünmek gerekir. Peki, banyo düzeni nasıl olmalı? Hijyenik banyo dizaynı nasıl yapılır? Modern, az bakım gerektiren ve temizlenmesi kolay olan bir banyo dizaynı, her ev için oldukça uygulanabilirdir. Birkaç temel malzeme kullanarak ve küçük değişiklikler yaparak yalnızca hijyenik bir banyo düzeni sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sevdiklerinizi de korumuş olursunuz. 

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
  • Hijyenik Banyo Nasıl Düzenlenir?

    Banyo düzeni nasıl olmalı diyorsanız, temizlemesi kolay bir banyo tasarımı "az ama öz" düşüncesiyle özetlenebilir. Daha az eşya, köşe, kenar demek temizliğe ihtiyaç duyan daha az yer anlamına gelir. Bu yüzden, modern, ferah ve temiz bir banyo düzeni için atabileceğiniz ilk adım, daha az ürün ve eşya tercih etmektir. Genel olarak bir ürünün tasarımı ne kadar sade ise temizlemesi de o kadar kolaydır. Diğer bir kural da dar, ulaşılması zor noktalardan olabildiğince kaçınmaktır. İşte bazı ipuçları:

    1. 1

      Asma Klozet ve Lavabo Tercih Edin

      Zemin ve zor köşeler kir ve mikropların en çok biriktiği yerlerdir. Bu yüzden banyo düzeni için duvara asılı duran, asma klozet ve lavabo modellerini tercih edebilirsiniz. Bu modeller yere değmediği için kir toplamaz, akma veya sızıntı yapmaz, altı kolaylıkla temizlenir. Ayrıca klozetin rezervuarı duvara gömülü olduğundan banyoya yer kazandırır. Minimalist ve modern bir görünüm sağlarken aynı zamanda klozet temizliğini kolaylaştırmış olursunuz.

      mavi beyaz lacivert çizgili duş perdesi
    2. 2

      Kolay Temizlenebilir Duşlar

      Banyo düzeni için gerçekten hijyenik ve sade bir çözüm arıyorsanız, en iyi seçenek zeminle aynı seviyede bir duş tasarımıdır. Böylece kir ve kötü kokuların birikebileceği gizli alanlar olmayacaktır. Ancak bu durumda verimli bir drenaj sistemine de yatırım yapmalısınız. Temizlik için çıkarılması çok kolay olan ve aynı zamanda drenaj tıkanıklığını önleyen gizli bir saç filtresi tercih edebilirsiniz. Ayrıca duşta çerçevesiz cam tercih etmeniz duşakabin temizliğinde kolaylık sağlayacaktır.

    3. 3

      Sade ve Hijyenik Yüzeyler

      Her banyoya ekstra hijyen kazandırmak için banyo yüzeylerinde kirin yapışmasını önleyen, hijyenik kaplamalar tercih edebilirsiniz. Pürüzsüz yüzeyler kir ve tortu oluşumunu önler, banyodaki temizliği kolaylaştırır. Banyodaki yüzeyleri çok daha basit ve verimli bir şekilde temiz tutmak için Domestos Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu veya dik yüzeylere daha rahat tutunabilen Domestos Hijyenik Köpük kullanmayı tercih edebilirsiniz.

    4. 4

      Büyük Fayanslar

      Küçük ve sık döşenmiş fayanslar arasında kir, tortu ve leke oluşma ihtimali çok daha yüksektir. Pratiklik açısından büyük fayans kullanımı çok daha avantajlıdır. Daha büyük fayanslar hem daha az kir anlamına gelir hem de kirlerin daha az fark edilir olmasını sağlar. Duşunuzun duvarlarını veya zeminleri temizlerken kolaylık sağlamak için iri fayanslar tercih edin. Çamaşır suyu katkılı Cif Sprey Ultra Hijyen çok yönlü kullanımıyla banyoda kir ile savaşmayı çok daha kolay kılar ve etkili bir hijyen sağlar. 

    5. 5

      Havalandırma

      İster bir pencere, ister duvara entegre edilmiş bir havalandırma sistemi olsun, banyoda küf ve bakteri oluşumunu teşvik eden nemi önlemek gerekir. Büyük bir banyonuz varsa havalandırma sistemini de ona göre seçmeniz gerektiğini unutmayın.

  • Banyo Düzeni ve Hijyen için Açık Alanlar Yaratın

    Banyoda açık alan yaratmanın temizliği kolaylaştırdığını biliyoruz. Ayrıca bu yöntem, küçük banyolar için dekorasyon açısından da büyük önem taşır; banyoyu olduğundan daha büyük ve ferah gösterebilir. Banyonuzu mümkün olduğunca geniş göstermek ve kolayca temizlemek için bazı öneriler:

    1. 1

      Açık Raf Banyo Düzeni

      Dolapsız ve açık raflı bir banyo düzeni ferah bir görünüm sağlayacaktır ve özellikle küçük banyo düzeni için etkili bir yöntemdir. Açık raf düzeni aynı zamanda temizlemek için daha az yer ve alan olduğu anlamına gelir. Açık raf kullanılarak banyo havlu düzeni, sepetler ve düzenleyici kutular da dekoratif bir unsur olarak kullanılabilir.

      Ancak düzenlemeniz gereken çok fazla eşya varsa dolaplar kaçınılmazdır ve banyo dolabı düzenleme daha da önem kazanır. Uzun boylu bir konsol bir çok şeyi saklamak için pratik bir yoldur. Duvara asılı dolaplar da geniş bir alan sağlar.

    2. 2

      Gömülü ve Aynalı Dolaplar

      Duvara gömülü veya aynalı dolaplar tercih etmek, banyonuzun daha ferah görünmesini sağlarken banyo havlu düzeni sağlama konusunda da size ekstra depolama alanı sunacaktır.

    3. 3

      Lavabo Altındaki Dolaplar

      Duvara monte edilen lavaboların hijyenik bir alternatif olduğunu söylemiştik. Lavabonun altına boruları gizlemek için yapılan dolabı, temizlik malzemelerinizi muhafaza etmek için kullanabilirsiniz.

      banyo rafı üstünde sabunluk ve diş fırçası bardağı
  • Hijyenik Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

    Birçok kişi banyonun mümkün olduğunca hijyenik olması gerektiği konusunda hemfikirdir; ancak banyo düzeni hem hijyenik hem de stil sahibi bir şekilde sağlanabilir mi? İşte hem şık hem de temiz bir banyo düzeni için yararlanabileceğiniz dekoratif aksesuarlar:

    1. 1

      Sabunluk

      Araştırmalar sıvı veya köpük sabunların mikropların yayılmasını önleme konusunda, geleneksel kalıp sabunlardan daha iyi olduğunu gösteriyor. Bu kısmen formülleriyle alakalı olsa da, en önemlisi katı sabuna herkesin eli değmekte ve aynı zamanda sabun lavabo ile bir şekilde temas etmektedir. Sıvı sabun ile bu hijyen problemlerinin önüne geçebilirsiniz. Şık bir sabunluk kullanarak hem lavabo düzeni hem de hijyen açısından olumlu bir adım atabilirsiniz.

    2. 2

      Havlu Askısı

      Banyodaki en büyük hijyen sorunlarından biri küflenmedir. Bunun nedeni banyoların genel olarak oldukça küçük ve nemli ortamlar olmasıdır. Bu, küf ve bakteri oluşumu için elverişli bir ortam sunar. Ancak basit bir yöntemle bu duruma karşı önlem alabilirsiniz. Havlularınızı kullandıktan sonra nemli bir şekilde bırakmak, nem seviyesini artırır.

      Havluları asacak bir askı veya kanca monte edebilirsiniz. Havluların kuruması için daha geniş bir alan yarattığından uzun havlu askılığı kullanabilirsiniz. Alternatif olarak ise ısıtmalı bir havlu askısını tercih edebilirsiniz.  Bunun yanı sıra, bir sepete misafirlerinizin kullanması için koyacağınız küçük el havluları hem kullanışlı olacak hem de banyonuzda oldukça dekoratif duracaktır.

    3. 3

      Diş Fırçası Kabı

      Çoğu kişi diş fırçasını lavabonun yanına yerleştirir; ancak bu durum mikropların diş fırçasının kıllarına ulaşmasını kolaylaştırabilir. Ayrıca, yere düşme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Klozetin kapağı açık vaziyetteyken sifonu çektiğinizde de, bakteriler uzak mesafelere kadar yayılmaktadır. Bu nedenle diş fırçasını kapalı bir bölümde, mümkünse banyo dolabının içerisinde tutmak en hijyenik yoldur.

Banyonun görünen kısımlarında şıklık ve hijyen için gerekli düzenlemeleri yaparken banyo dolaplarının düzenini ve hijyenik banyo temizliğini de ihmal etmeyi unutmayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

Covid – 19 pandemi döneminde temizlik alışkanlıklarınız değişti mi ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?