Ortak kullanım alanlarından biri olan ve sıklıkla kullandığımız duşakabinler, düzgün temizlenmediğinde saç, kıl, su, sabun ve şampuan artıkları birikerek zorlu lekelere neden olacaktır. Özellikle de duşakabininizi uzun süredir kullanıyorsanız ve detaylı temizlik yapmıyorsanız, plastik ve cam bağlantı noktaları sararmaya başlayabilir. Ayrıca şebeke suyunun sert olduğu bir şehirde yaşıyorsanız duşakabin camınızın kireç nedeniyle bulanıklaşmaya başladığını görebilirsiniz. Tüm bu nedenlerden dolayı duşakabininizin temizliğini zamanında ve doğru şekilde yapmalısınız. Duşakabin camı nasıl temizlenir, hijyenik duş kabini temizliği nasıl yapılır öğrenmek için sıraladığımız adımları dikkatlice uygulayın.

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?
Duşakabin temizliği zor bir işlem gibi görünse de doğru temizlik ürünü ve stratejiyle kolayca sonuca ulaşmanız mümkün.
Hijyenik duş kabini temizliği için aşağıdaki adımları izleyin:
- 1
Fayans ve Batarya Temizliği
Sabun, şampuan gibi kalıntılardan kurtulmak için fayans ve bataryaya Domestos Hijyenik Köpük sıkın, nemli bir bezle kolayca durulayın.
- 2
Duş Kabininin İç Cephesini Temizleyin
Duş kabininin iç cephesinin her yerine Domesto Hijyenik Köpük sıkın, nemli bir bezle durulayın ve kurulayın.
- 3
Silikonları Temizleyerek Kararmaların Önüne Geçin
Duş kabini ve zemin arasında yer alan silikon, düzenli olarak temizlenmezse zaman içinde kararıp kötü bir görüntüye neden olabilir. Silikon temizliğinde maksimum hijyen sağlamak için kullanmadığınız bir diş fırçasından yardım alın.
- 4
Zemini Lekelerden Arındırın
Zemindeki lekelerden kurtulmak için Domestos Hijyenik Köpük sıkın, süngerle silin. Gider temizliğini unutmayın. Zemin ve gideri nemli bir bezle durulayarak işlemi bitirin.
- 5
Dış Cepheyi Temizlemeyi Unutmayın
Son olarak, duş kabininin dış cephesine Domestos Hijyenik Köpük sıkın, durulayın ve uzun süre leke tutmaması için kurulamayı unutmayın.
Duşakabin Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
- 1
İyice Havalandırın
Banyodan çıktıktan sonra duşakabini ve banyoyu iyice havalandırdığınızdan emin olun.
- 2
İnatçı Kirleri Temizleyin
İnatçı kirleri temizlemede top şeklindeki bulaşık tellerini kullanabilir, elinizin girmediği alanlarda kullanmadığınız bir diş fırçası ile fırçalamayı tercih edebilirsiniz.
- 3
Doğru Temizleyiciler Kullanın
Çamaşır suyu ya da tuz ruhu gibi kimyasalları kullanmanın duşakabininizin zeminine kalıcı zararlar verebileceğini unutmayın.
Domestos Hijyenik Köpük Sprey Kutup Ferahlığı, köpük teknolojisi sayesinde sıçramaz, çok kolay durulanır ve yüzeylere tutunarak mükemmel temizlik sağlar.
Tek ürünle lekesiz ve hijyenik duş kabini temizliği mümkün! Tüm bu adımların sonunda pırıl pırıl bir duşakabine sahip olacaksınız.
Duşakabin temizliğinde en etkili çözümü elde etmek istiyorsanız Domestos Hijyenik Köpük Banyo'yu duşakabininizin yüzeyine ve kirin yoğun olduğu bölgelere sıkın. Daha sonra ise nemli bir bez yardımıyla temizleyin. En son kuru bir bezle kurulayıp temizlediğiniz yüzeyin pırıl pırıl olmasını sağlayın.
Eğer banyonuzda duşakabin yerine küvet kullanıyor ve nasıl temizleyeceğinizi bilemiyorsanız, "Küvet Temizliği Nasıl Yapılır" başlıklı yazımız, ihtiyaç duyduğunuz bütün püf noktalarını size verecektir.
Sıkça Sorulan Sorular
Duşakabin Nasıl Temiz Tutulur?
Banyodan çıkar çıkmaz duşakabin camlarında oluşan buhar izlerini bir bez yardımı ile silmeniz, duşakabin camlarının kirlenmesinin önüne geçmede faydalı olacaktır. Kir birikmemesi için haftada bir defa da bağlantı noktalarını bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.Duşakabin Neyle Temizlenir?
Çamaşır suyu ya da tuz ruhu gibi kimyasalları kullanmanın duşakabininizin zeminine kalıcı zararlar verebileceğini unutmayın. Bunun yerine banyodaki yüzeyler için özel olarak tasarlanmış temizlik ürünlerinden faydalanın.Küvetteki Pas Lekesi Nasıl Çıkar?
Pas lekelerini çıkarmak, sıradan kirlere göre biraz daha zahmetlidir ama yine de zor değildir. Marketlerde satılan pas için özel üretilmiş temizlik ürünleri bunun için çok etkilidir. Yalnız bu tür kimyasal ürünleri kullanırken mutlaka eldiven giymeye, cildinizden uzak tutmaya ve diğer kimyasallarla karıştırmamaya özen gösterin. Kullandığınız ürünün etiketindeki kullanım talimatlarını mutlaka dikkatlice okuyun ve temizlik sırasında banyonuzu iyi havalandırın.Küvet Nasıl Temiz Tutulur?
Banyo yaptıktan sonra küveti temiz, ılık suyla durulayın. Su lekelerini önlemek için nemin fazlasını alın. Her banyodan sonra birkaç dakikanızı küvet bakımına ayırmak uzun dönemde size zaman kazandıracaktır. Ayrıca canınız küvette banyo yapmak istediği zaman uzun uzun temizlik yapmak zorunda kalmayacaksınız.Banyo Fayansları Nasıl Temizlenir?
Yüzey temizleyiciyi kullanmadan önce ıslak bir bezle yüzeyi temizleyin. Kolay çıkarılabilecek tozlardan kurtulmanız, kalıcı kirlere daha iyi odaklanmanızı sağlayacaktır. Daha sonra yüzey temizleyiciyi, kullanma talimatında önerilen miktarda yüzeye dökün ve yarım saat kadar emilmesini bekleyin. Yarım saatin sonunda bir temizlik fırçası veya diş fırçası ile kir birikintilerinin olduğu bölgeleri fırçalayın ve sonrasında tüm yüzeyi temiz su ile temizleyip durulayın.Banyo ve Tuvalet Yüzeyleri Nasıl Silinir?
Özellikle banyo ve tuvaletteki yüzeylere, temizlik ürünlerini uyguladıktan sonra etkilerini göstermeleri için zaman tanıyın. Çoğu temizlik ürünü anında dezenfekte etmez. Bu nedenle onları birkaç dakika boyunca döküldüğü yüzeyde bırakmak mikropları öldürmek veya lekeleri çıkarmak için daha etkilidir.Silikondaki Siyah Lekeler Nasıl Çıkar?
Eğer küf silikonların içine sızmadıysa ve duşakabinin köşelerinde siyahlıklar yeni yeni oluşmaya başladıysa temizleyici sprey ürünü kararmaya başlayan bölgelere sıkın ve bir süre bekleyin. Sert bir fırça ya da dar alanlar için diş fırçası yardımıyla küfleri kazıyın. Ilık suyla durulayın ve kuruladığınızdan emin olun. Eğer küf silikonların içerisine iyice sızdıysa ve silikonları yıllardır kullanıyorsanız, sökmeniz gerekebilir. Silikonları söktükten sonra alt kısımları yine aynı yöntemle dezenfekte edip yeni silikon uygulayabilirsiniz. Yeni silikon uygulamadan önce ilgili bölgenin kuru olduğundan emin olun.