Kolayca yetiştirilebilmeleri sayesinde size keyifli bir hobi edinme şansı da sunan balkon saksı çiçekleri, birbirinden güzel kokularıyla yaşam alanlarınızı adeta doğal bir cennete dönüştürür. Siz de balkonda hangi çiçekler yetişir, dayanıklı balkon bitkileri nelerdir diye merak ediyorsanız, balkonunuza salıncak veya hamak kurup güzel havanın tadını çıkarmak istiyorsanız sizin için sıraladığımız seçeneklerde mutlaka uygun çeşitler bulacaksınız.
Balkonda Yetişen Çiçekler
Gardenya
Özellikle camekanlı balkonlar için ideal bir tür olan gardenya, güneşe dayanıklı çiçekler arasında başı çeker. Bol güneş seven ve yemyeşil görünümüyle balkonlarınızı adeta tropik bir cennete dönüştüren bitki türü, az suyla kolayca bakılabilmesiyle de beğeni toplar ve bakımı kolay balkon çiçekleri arasındadır. Gardenya yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenlerin başında ise bitkiyi aşırı soğukta bırakmamak gelir.
Begonya
En dayanıklı balkon çiçekleri arasında yer alan begonyalar, kolayca yetiştirilebilen ve çoğaltılabilen bir tür olması nedeniyle çok sayıda çiçek sever tarafından tercih edilir. Renkli görünümü ve eşsiz kokusuyla balkonlarda çarpıcı bir ambiyans yaratan begonya, bakımı kolay olduğu ve 15 derece ortam sıcaklığına kadar rahatça açabildiği için kapalı balkonlarda kış aylarında da yetiştirilebilir.
Petunya
Balkon çiçekleri denince mutlaka anılması gereken seçenekler arasında yer alan petunya, canlı görünümüyle en sevilen bitkilerden biridir. Saksıda yetişen ve kısa sürede çok sayıda çiçek açmasıyla bitki severlerin favorileri arasında yer alan petunya, diğer türlere göre daha çok özen isteyen bir bitkidir. Günde ortalama 6 saat güneş görmesi gereken bitkinin sert rüzgarlardan ve soğuk havadan da uzak tutulması gerekir.
Balkonda yetiştirilmeye müsait farklı çiçek türlerini bir arada tercih ederek balkonunuzda renkli ve canlı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Kokulu çiçekleri seçerek kendinizi daima doğal yollardan yenileme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Sardunya
En popüler sarkan balkon çiçekleri arasında yer alan sardunya, özellikle bol güneş alan balkonların vazgeçilmezlerinden biridir. Etkileyici kokusuyla kendinizi her zaman ferah ve canlı hissetmenize yardımcı olan sardunya, renkli görünümüyle de balkonlarınızda etkileyici bir manzara yaratır. Sardunya, bakımı kolay olduğu için çok tercih edilen bir balkon bitkisidir. Kısa sürede tutması ve çiçek vermesi nedeniyle en kolay yetiştirilebilen bitkiler arasında yer alan sardunya, geleneksel balkon süslemelerinde de sıklıkla tercih edilir.
Fuşya
Balkonlara canlı ve çarpıcı bir görünüm kazandıran fuşya, kolayca yetiştirilebilmesi ve çok sayıda seçenek sunması sebebiyle en sevilen balkon bitkileri arasında yer alır. Mor, pembe, beyaz, kırmızı ve turuncu tonlarından oluşan fuşya, özellikle nemli bölgelerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Rüzgarda sallanan dallarıyla balkonlarınıza görsel bir zenginlik katan fuşyalar, dayanıklı yapılarıyla da uzun süre çiçek açmış bir halde kalabilir.
Cam Güzeli
Fazla güneş almayan, gölgeli balkonlarda yetiştirilebilen en etkileyici çiçeklerden biri de cam güzelidir. Çok fazla güneşe ihtiyaç duymadan rahatça açabilen cam güzeli, çarpıcı görünümü ve kolay bakımıyla da çiçekseverlerin favorileri arasında yer alır. Çiçeğin bakımında ise gübre, nem ve toprak bakımı gibi faktörlere dikkat etmeniz tavsiye edilir.
Krizantem
Tüm zamanların en sevilen çiçekleri arasında yer alan krizantem, balkonda kolayca bakılabilen bitkilerden biridir. Estetik görünümüyle balkonlarınıza zarif ve seçkin bir hava kazandıran bitkinin, yeterli güneş ve su almasına özen göstermeniz tavsiye edilir. Özellikle derin saksılarda rahatlıkla yetiştirebileceğiniz krizantem, kokusuyla balkonunuzda farklı bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur.
Evinize yepyeni bir hava katmak için yalnızca balkon bitkileri değil, salon bitkileri ve banyo bitkilerinden de yararlanabilirsiniz. Evinizde bol sayıda bitki bulunması evin daha aydınlık görünmesini ve içerideki havanın temizlenmesini sağlar.
Balkon bitkilerinizi aşırı yağıştan ve soğuktan korumanız, eğer hava şartları beklenmedik derecede bozarsa saksılarınızı kapalı alanlara taşımanız, bitkilerinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.