Deri Koltuk Temizliği

Deri koltuk temizliği aslında sandığınızdan çok daha kolay. Etkili ve kolay deri koltuk temizliği ile ilgili püf noktaları buradan okuyun!

Güncellenmiş 14 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Deri Koltuk Temizliği

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Deri mobilya sahibi olmanın birçok avantajı vardır. Deri mobilyalar doğal ve dayanıklıdır; ayrıca bulundukları odaya görsel güzellik katarlar. Deri, zaman geçtikçe daha güzel duran sayılı maddelerdendir; kullandıkça parlaklığı artar. Derinin kullanım süresi boyunca kalitesini koruyabilmesi için özenli ve dikkatli bir bakıma ihtiyacı vardır. Burada sizinle deri mobilyaların temizliği ve bakımı ile ilgili bazı bilgiler paylaşacağız.

Eğer deri koltuğunuza sıvı döktüyseniz, endişelenmeyin. Deri için özel üretilmiş temizleyici ve temizlik bezleri yardımıyla lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.

Deri Koltuk Bakımı

  • Deri, doğal yüzeyini korumak için yağ üretir. Bu yağ tabakası olmadan deri çabuk eskir ve kuruduğunda yüzeyinde çatlaklar oluşur.

  • Kullanım süresi boyunca, deri mobilyalar doğal yağını kaybedecektir. Bu görüntüyü tekrar sağlamak kişisel tercih olup, profesyonel deri bakımı ürünleri sayesinde tekrar yaratılabilir.

  • Deri mobilyalarınızı en iyi haliyle koruyabilmek için, direkt güneş ışığı alan mekanlardan ve soba ya da şömine gibi ısı yayan cihazlardan en az yarım metre uzağa yerleştirin. Isı ve güneş ışığı deriyi kurutacak, yüzeyini çatlatacak ve renginin değişmesine sebep olacaktır.

Deri koltuğunuzu yumuşak başlıklı bir elektrikli süpürgeyle düzenli olarak süpürün. Dökülen sıvılar için: Fazla sıvıyı nemli bir bezle bastırarak alın, sürterek silmekten kaçının. En iyi sonuç için, profesyonel deri koltuk temizleyici ürünler kullanmayı da unutmayın.

Deri Koltuk Temizliği

  • Yumuşak fırçalı elektrik süpürgesiyle süpürün. Deri mobilyalarınızı sıklıkla kullanıyorsanız – özellikle de kumaşı cildinizle temas ediyorsa – bu işlemi haftada bir yapmanız gerekir. Elektrikli süpürgeyle süpürmek, derinin üzerine yerleşmiş olan tozu, deri parçalarını ve bunun gibi artıkları temizleyecektir. Toz ve kirin en çok yerleştiği kısımları, yani koltuk aralarını ve çatlakları da süpürmeyi unutmayın.

  • Mobilyaları silin. Deri koltuk temizliği için temiz ve yumuşak bir temizlik bezini ılık suyla nemlendirin ve silin. Bu işlemi her hafta yapmanız gereken deri bakımı rutininize ekleyin.

  • Deri bakım kremi uygulayın. Bu işlem deri koltuk bakımı rutininin en önemli kısmıdır. Bütün ev temizliği kimyasalları gibi, kullanmadan önce talimatlarını okuyup küçük ve görünmeyen bir bölümde test edin. Daha sonra, eşit miktarda tüm yüzeye yayın. Yüzünüzü ve ellerinizi korumaya alın ve odanın yeterince havalandığından emin olun.

Deri Koltuk Temizleme: Sıvı Dökülmesi Halinde Ne Yapılmalı?

  • Fazla sıvıyı üzerine bir bez bastırarak alın, sürterek silmeyin. Yemek, içecek ya da mürekkep dökülmesi halinde uygulanacak en önemli kuraldır. Sürterek silmek lekenin yerleşmesine ve derinin renginin değişmesine sebep olacaktır. Bu nedenle sıvıyı nemli bir bez yardımıyla alın.

  • Profesyonel deri bakımı ürünleri kullanın. Dökülen sıvının hasarına göre profesyonel ürün kullanmak iyi bir fikirdir. Kullanım talimatlarına uyarak lekeye müdahalle edin.

  • Deri kremi kullanın. İşlemi tamamlamak için hasar gören yere uygulayın.

İşte bu kadar! Deri koltuk ve sandalyelerinize ihtiyaçları olan bakımı sağlamak ve kalitelerini korumak bu kadar kolay.

Bunlara Dikkat

Herhangi bir temizlik ürününü kullanırken, etiketinde yazan uyarıları her zaman okumanız gerekmektedir. Temizleme işlemine başlamadan önce, küçük ve görünmeyen bir bölgede test etmeyi de ihmal etmeyin.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?