Çift Taraflı Bant Duvardan Nasıl Sökülür? | TemizSözlük

Çift taraflı bantlar kullanım açısından pratiktir fakat duvardan sökerken bazen sorun çıkartabilir. İşte size çift taraflı bantları yüzeyden kolayca çıkarmak için birkaç öneri!

Güncellenmiş 22 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Çift taraflı yapışkan bant

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Uygulaması çok kolay ve pratik olan çift taraflı bantlar, çift yüzeyi güçlü yapışkan özelliğe sahip ürünlerdir. Duvarda, mobilyalarda ya da fayans üzerinde iki yüzeyi birbirine tutturmak için kullanılır ve farklı çeşitleri bulunur. Çift taraflı bant; çivi ya da vida gibi çıkarıldıkları yüzeyde hasar bırakmaz. Bu nedenle çok yaygın kullanım alanına sahiptir. Ama güçlü bir yapıştırıcı olan bantları, bulundukları yerden çıkartırken de dikkat edilmelidir.

Sıcak su veya kimyasal ürünlerle temizlik yaparken mutlaka paketin üzerindeki kullanma talimatlarını okuyun ve gerekli güvenlik önlemlerini alın. Her temizlik önerisini, yalnızca o yöntem için belirtilen yüzeylerde kullandığınızdan emin olun.

Sıcak Su ile Çıkarma

Sıcak su ile çıkarma yöntemi en kolay yöntemlerden biridir. Bir bezin üzerine dökeceğiniz birkaç damla sıcak suyla bandın olduğu alanı silerek çıkmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak su yönteminin kullanım alanı geniştir, bu yüzden sıklıkla tercih edilir. Oldukça ekonomik ve pratik olan bu yöntemi sıcaktan zarar görmeyecek yüzeylerde kullanmanızı öneririz. Aksi takdirde bandı çıkartırken yüzeye zarar da verebilirsiniz.

Isıtarak Çıkarma

Isıtarak çıkarma işlemi de yaygın olarak tercih edilir. Saç kurutma makinesi ya da ütü yardımıyla bandın üzerine sıcaklık uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini doğrudan bandın üzerine tutarak uygulanabilse de, ütüyü uygulayacağınız bölgeye bir bez koyup birebir teması engellemeniz gerekir. Sıcaklığı hisseden bandın yapışkanı kendini bırakacak ve çıkmasını sağlayacaktır. Bu işlemi uyguladıktan sonra zeminde kalan kalıntıları ise bir bez yardımıyla silerek çıkartabilirsiniz. Yine bu yöntemde sıcaklıktan etkilenmeyecek duvar ve fayans gibi yüzeylerde kullanmanızı öneririz.

Aseton Kullanarak Çıkarma

Aseton, çoğunlukla oje çıkarmak için kullanılan bir sıvı olsa da, aynı zamanda iyi bir çözücü ve eriticidir. Bu nedenle çift taraflı bantları çıkarırken de kullanılabilir. Bir pamuğun üzerine dökeceğiniz asetonu bandın üzerine uygulayabilir, kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz. Asetonu kullanırken duvar ve mobilya gibi boyasının zarar göreceği zeminler üzerinde değil de; fayans, beton gibi yüzeylerde tercih etmelisiniz.

Gaz Yağı ile Çıkarma

Birçok lekeyi çıkarmaya yarayan gaz yağı, yapışkan maddelerde de etkili bir çözümdür. Duvarda, cam yüzeylerde kullanabileceğiniz gaz yağından bir miktar sünger üzerine dökebilir, daha sonra ise hafif ovalama işlemi yaparak çıkmasını sağlayabilirsiniz.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?