Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

Kahve makineleri evlerimize girdiği günden bu yana hayatlarımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Peki, kahve makinesi temizleme işini ihmal etmediğinize emin misiniz?

Güncellenmiş 13 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
dolu kahve makinesi, fincan, şekerler

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Kahve makinenizi üreticinin tavsiye ettiği zaman aralıklarında temizlemeniz, hem lezzetten hem de sağlığınızdan ödün vermenizi önler. Kahve makinesi temizleme işlemine başlamadan önce üreticinin bu konudaki önerilerini bilmeniz gerekir. Dolayısıyla kullanım kılavuzunu dikkatli bir şekilde incelemeyi ihmal etmemelisiniz. Peki, filtre kahve makinesi nasıl temizlenir?Yazımızın devamında kahve makinesi temizliği için ihtiyacınız olan pratik bilgiler bulacaksınız.

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

Filtre kahve makinesi temizliği için her üreticinin önerdiği farklı yöntemler vardır ve bunları öğrenmek için işe koyulmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatle okumanız doğru olacaktır. Lezzet ve aroma, kahveyi tanımlamak için kullanılan en önemli iki kelimedir. Kahve tiryakileri bu ikisinden de taviz vermek istemez. Bu noktada filtre temizliğinin önemine dikkatinizi çekip her kullanımdan sonra filtrenizi ılık su ile yıkamanız gerektiğini hatırlatalım. Deterjan ve sabun kullanımı şart olmamakla birlikte kullanmayı tercih ettiğiniz takdirde makine parçalarını çok iyi durulamanız gerektiğini de unutmayın.

Bir fincan kahve ve kahve çekirdekleri

Filtre Kahve Makinesi Kireç Temizleme

İçine dinlendirilmiş, kaliteli içme suyu koysanız bile makineniz bir süre sonra kireçlenme yapmaya başlar. Suyun içindeki minerallerin birikmesi kireç oluşumuna zemin hazırlar. Bu durum ise kahvenizin lezzetini bozacağı gibi makinenizin damıtma işlemini de yavaşlatır.

Filtre kahve makinesi temizliği sirkeyle yapıldığında kireç oluşması önlenebilir. Her ay düzenli olarak yapacağınız beyaz sirkeli su bakımı kireç oluşumunu önleyecektir. Hazırlayacağınız eşit miktarda beyaz sirke ve sudan oluşan solüsyonu kullanabilirsiniz Yapmanız gerekenler sırasıyla makinenizin su haznesine solüsyonu dökmek ve makineyi çalıştırmak ile başlar. Makine çalıştıktan sonra demleme işleminin ortasında makineyi kapatın ve 30 dakika bekleyin. Süre dolduğunda makineyi tekrar çalıştırın ve tüm suyu kahve yapar gibi boşaltın. İşlem tamamlandıktan sonra makineye temiz su koyarak yeniden çalıştırın, suyun tamamını yine aynı şekilde boşaltın.

Kahve makinenizi sileceğiniz zaman, elektrik fişinin çekili ve makinenizin kapalı olduğundan emin olun.

Kahve Makinesi Temizliği: Demlik Nasıl Temizlenir?

Bir filtre kahve makinesine sahipseniz filtre kahve makinesi temizleme işlemi sırasında demliğinizin de zaman içinde lekelendiğini görürsünüz. Ayrıca demliğiniz de tıpkı filtreniz gibi bakteri yapmaya müsait bir yapıya sahiptir. Bu yüzden düzenli cam demlik temizliği de çok önemlidir. Demliğinizin içine bir avuç pirinç atıp üzerine sabunlu sıcak su dökebilirsiniz. Pirinç taneleri demlik dibinde oluşan lekeleri ve yapışkanlığı yok edecektir. Suyun soğumasını bekledikten sonra bir sünger yardımıyla içini silip bol su ile çalkalayabilirsiniz.  

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?