İş, okul, sorumluluklar… Hayat koşturmacasının içinde iç mekanlarda vakit geçirmeye alışıyor, balkon ve bahçemizde kendimize yepyeni dünyalar yaratabileceğimizi unutuyoruz. Şimdi, gözlerinizi açın ve bahçenize bir de alıcı gözüyle bakın. Ne kadar güzel değil mi! Yaz gelmiş, çiçekler açmış, kuşlar cıvıldıyor… Gelin, bahçenizi bizimle dekore edin, kendinize yepyeni huzurlu bir alan vadedin.
İhtiyacınız olacak:
- ✦
Kilim
- ✦
Bahçe oturma grubu ya da puf
- ✦
Yastıklar
- ✦
Örtü
- ✦
Çiçekler ve dekoratif saksılar
- ✦
Sarmaşık
- ✦
Led ışıklar
- ✦
Mumlar
- ✦
Dekoratif objeler
Hazırsanız bahçenizi yaza hazırlayalım!
Bahçenizi dekore ederken nasıl bir tarz yakalayacağınızı önceden düşünün. Alışverişe çıkarken ihtiyaç listesi hazırlamayı unutmayın. Tercih edeceğiniz eşyaları birbiriyle uyumlu seçmeye çalışın.
Kilim ya da döşeme ile zemine doku katın.
Bahçenizdeki oturma alanına dekore edeceğiniz tarza uygun bir kilim serin. Eğer kilim sermek istemiyorsanız ahşap karolar sarın alabilir ve zemine döşeyebilirsiniz. Zemine doku katmak, bahçenizin çok daha şık görünmesini sağlayacaktır.
Rahat bir oturma grubu tercih edin.
Bahçenizin genişliğini, genellikle kaç kişi olacağınızı düşünerek konforlu bir oturma grubu tercih edin. Oturma grubunuzun içinde yatay bir sandalye bulundurmanız yararınıza olacaktır. Bu sayede, sıcak yaz günlerinde bacaklarınızı uzatarak güneşlenebilir, günün keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer alanınız çok geniş değilse puflar, yastıklar ve küçük bir orta masa tercih edin.
Esintili akşamlar için mutlaka örtü ekleyin.
Oturma grubunuzun üstüne koyabileceğiniz bir diz örtüsünü mutlaka dekorasyonunuzun bir parçası olarak ekleyin. Böylece esintili yaz akşamlarında, yatak odanızda kullandığınız bir örtüyü bahçeye çıkarmak zorunda kalmaz, dilediğiniz an kolayca ulaşabilirsiniz.
Bitkinin seyrek olduğu alanlara saksı çiçekleri yerleştirin.
Bahçenizde, oturma alanınızın yakınında bitkinin daha seyrek olduğu alanlar varsa bu alanlar için sevdiğiniz bahçe çiçeklerini satın alın. Bu çiçekleri, dekoratif saksılara aktarın ve yerlerine yerleştirin. Bu, bahçenizin çok daha yeşil ve güzel görünmesini sağlayacaktır.
Sarmaşık ve led ışıklarla ortama hava katın.
Bahçenizi diğer bahçelerden ayıran bir tel veya çit varsa ya da ortalıkta göze batan borular varsa sarmaşık kullanın. Aydınlatma için kullanabileceğiniz led ışıkları nereye yerleştirebileceğinize bakın. Ağaçların etrafına, oturma grubunuzun kenarlarına ya da saksılarınızın çevresine… Uygun alanlara dolayın ve ortamı ışıklandırın.
Mum ve dekoratif objeler yerleştirin.
Yaz akşamlarını dingin geçirmenizi sağlayacak mumları bahçenize yerleştirin. Farklı boyutlarda, renklerde ve şekillerde tercih edeceğiniz mumlarla farklılık katın. Dekorasyon tarzınıza uygun dekoratif objeler satın alın. Örneğin; şık büyük bir vazo, şamdan ya da biblolar tercih edebilirsiniz. Size keyif verecek her dekoratif parçayı bahçenizde kullanabileceğinizi unutmayın.
Artık bahçenizi küçük dokunuşlarla nasıl kolayca dekore edebileceğinizi biliyorsunuz. Sizin için derlediğimiz tüyolara uyun, hayalinizdeki bahçeye kavuşun.
Balkon nasıl temizlenir, balkon nasıl dekore edilir diye düşünüyorsanız buraya tıklayabilir, detaylı videoya ve açıklayıcı makaleye ulaşabilirsiniz.

Bahçe Nasıl Sulanır?
Bahçe bakımı nasıl yapılır diyorsanız, bahçede yetişen bitkilerin gelişimi için düzenli ve yeterli miktarda sulama yapmak çok önemlidir. Ancak doğru bir şekilde ve gerekli seviyede sulama yapmadığınızda bitkilerinize yarar yerine zarar verebilirsiniz. Bu nedenle sulamaya dair bazı püf noktaları öğrenmenizi ve bahçe bakımında pratik bilgileri uygulamanızı öneriyoruz. İşte bahçe sulama ile ilgili en temel ve önemli bilgiler.
- 1
Suyu Eşit Dağıtın
Sulama yaparken nemin, suladığınız bitkinin veya yeşillik alanın tamamına homojen olarak dağılmasını sağlayın. Sulamaya başlarken kaynaktan çıkan suyun tazyiğini düşük seviyede tutun. Sonrasında su miktarını kırılgan bitki ve çiçeklere zarar vermeyecek ölçüde artırın.
- 2
Dökülen Yaprakları Toplayın
Bahçenize dökülen yapraklar ıslak kaldığında bitkisel hastalıklara neden olur. Toprağın verimini düşüren ve bahçede yetişen bitkileri olumsuz etkileyen bu durumu önlemek için yaprakların kuru kalmasına özen gösterin.
- 3
Suyun Köklere Ulaştığından Emin Olun
Doğru sulamanın en önemli adımı su miktarını ideal şekilde ayarlayabilmektir. Toprağın yüzeyini kaplayan ancak köklere inmeyen su, yetersiz sulama yapıldığını gösterir. Aşırı sulama ise kökün çürümesine neden olur. Bu nedenle toprağın her yerine eşit ölçüde yayılacak şekilde sulama yapmaya ve her bitkinin ihtiyacına göre kullanacağınız su miktarını ayarlamaya özen göstermelisiniz.
- 4
Toprağı Havalandırın
Toprak suyu emdiğinde köklerin hava alması için gereken boşluklar dolar. Bu da köklerin havasız kalmasına neden olur. Bu durumu önlemek için suyu emen toprakta sulama yaparken toprağı basit cisimler yardımıyla havalandırmaya çalışın.