Beyaz Sabun ile Temizlik Püf Noktaları

Beyaz sabun nerelerde kullanılır, beyaz sabun neyden yapılır, beyaz sabun temizlik için nasıl kullanılır öğrenin.

Güncellenmiş 13 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Tezgah Temizliği

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Beyaz sabun hemen hemen herkesin evinde bulunan ve kişisel temizlik, bulaşık yıkamak gibi amaçlarla kullanılan en temel temizlik ürünlerinden biridir. Peki beyaz sabun nerelerde kullanılır, beyaz sabun temizlik için nasıl kullanılır biliyor musunuz? Bu yazımızda beyaz sabunun kullanım alanlarını ve faydalarını bulabilir, beyaz sabun ne işe yarar öğrenebilirsiniz.

Beyaz sabun, cildi tahriş etmeyen ve bol köpürme özelliğine sahip aktif maddelerin karışımından üretilen özel bir sabun şeklidir. Bu özel aktif madde karışımından oluşan beyaz sabunun, genelde mutfak eşyaları ve el temizliğinde kullanılmasının sebebi yağ çıkarma konusunda başarılı olmasıdır. Bazı beyaz sabun türleri farklı renkteki boyalar, kokular veya diğer bazı kimyasal maddeler katılarak çeşitlendirilebilir. Ayrıca yüzeylere zarar vermeyen güvenli yapısı, onu mutfak ve kişisel bakım dışında da yüzey temizleyici olarak kullanmak için iyi bir seçenek haline getirir.

Yüzey temizliği yaparken Vim Beyaz Sabun Katkılı Sprey gibi çok amaçlı bir temizleyici kullanmak her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Yüzeyleri fazla bastırmadan silerek temizleyin ve ardından nemli bir bezle durulayın.

Beyaz Sabunun Faydaları ve Temizlikte Beyaz Sabun Kullanımı

Gelin beyaz sabunun faydaları ve temizlikte kullanım alanlarına beraber göz atalım:

  • Beyaz sabunla yer silme ve evinizin zeminini kısa sürede temizleyip parlatma konusunda sizi şaşırtabilir. Beyaz sabunla yer silmek ve beyaz sabunun performansından tam anlamıyla yararlanmak için yapmanız gereken yalnızca birkaç küçük parçayı temizlik yapacağınız suya eklemek ve çözünmesini beklemek. Ayrıca beyaz sabun kokusu ile temizlik sonrasındaki evinize huzurlu bir koku da getirir.

  • Beyaz sabun ile temizlik yapabileceğiniz bir diğer alan cam yüzeylerdir. Beyaz sabunun zararsız doğası sayesinde cam yüzeyler üzerinde güvenli bir şekilde kullanılabilirsiniz.

  • Beyaz kalıp sabunla halı veya koltuk silme günleri geride kaldı fakat, beyaz sabunun o ferahlık veren kokusunu evinizde duymak istiyorsanız, Vim Beyaz Sabun Katkılı Sprey gibi özel formüllü bir ürün kullanarak her tür mobilyanızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

  • Duvarlardaki ışık düğmelerini temizleme gibi bir çok işlemi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

  • Beyaz sabunla temizliği, yüzey temizleyici olarak kullanıldığında oldukça etkili olabilir. Beyaz sabun su ile karıştırıldığında tezgahlarda, süpürgeliklerde, pencere kenarlarında ve daha birçok yüzeyde beklediğiniz performanstan fazlasını gösterir. Uygulamanın kolay bir yolu, ılık suyla dolu bir sprey şişesine birkaç küçük parça beyaz sabun eklemek, çözünmesini ve köpürmesini sağlamak için çalkalamaktır.

  • Kumaşlardaki yağ lekeleri, çıkarılması en zor lekelerin başında gelir. Bu zorlu görevde beyaz sabun piyasadaki en iyi leke çıkarıcılarla yarışmaktadır. Kıyafetinize zarar vermeyecek sıcaklıklaki suya kumaşı batırmadan önce lekenin üzerine beyaz sabunu uygulayın, biraz bekledikten sonra su içerisinde lekenin üzerini sabun ile çitileyin ve soğuk su ile durulayın. Beyaz sabun aynı zamanda ipek ve yün gibi ince kumaşlarda bile kullanılacak kadar zararsızdır. Ayrıca kokulu beyaz sabun esansı ile kıyafetleriniz tertemiz kokacaktır.

  • Küçük veya büyük olsun, mutfak aletlerinin sık sık temizlenmesi gerekir ve beyaz sabun harika bir temizleyicidir. Mikrodalgalar, tost makineleri, ızgaralar, fırınlar, ocaklar, buzdolapları ve daha fazlası dahil olmak üzere mutfak aletlerinin hepsini beyaz sabun ile temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda çamaşır makineleri, kurutucular ve derin dondurucular gibi diğer cihazlar da bulaşık sabunu ve sudan oluşan bir solüsyonla hafif ancak kapsamlı bir temizlikten yararlanabilir. Yıkadıktan sonra cihaz yüzeylerini nemli bir bezle silerek durulayın ve ardından iyice kurulayın.

Beyaz Sabun Neyden Yapılır?

Bu noktada böylesine işe yarayan beyaz sabunun neyden yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Beyaz sabun da pek çok diğer sabun gibi genellikle hayvansal ve bitkisel yağlardan üretilir. Dilerseniz kişisel tercihlerinize göre seçiminizi hayvansal yağlardan ya da bitkisel yağlardan üretilmiş beyaz sabunlardan yana yapabilirsiniz.

Beyaz Sabun ve Arap Sabunu Arasındaki Fark Nedir?

Genellikle arap sabunu ile karşılaştırılan beyaz sabun suda nispeten daha zor erir ve daha uzun sürede köpürür. Temizlikteki tercihinize göre dilerseniz beyaz sabun, dilerseniz de arap sabunu alabilirsiniz. Ancak koku hassasiyetiniz varsa beyaz sabun sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner

Sıkça Sorulan Sorular

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?