Çamaşır Makinesinde Kumaş Boyama

Rengi solmuş veya eskimiş giysilerinizi boyamayı düşündünüz mü hiç? Peki bunu çamaşır makineniz ile yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Size yol gösterecek bütün ipuçlarını yazımızda bulacaksınız.

Güncellenmiş 14 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi2 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Rengarenk boyanmış kumaşlar

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Zamanla renk değiştiren, solan ve eskiyen kıyafetler çamaşır makinesinde boyanarak yeniden hayat buluyor. Kolaylıkla uygulanan ve çamaşır makinelerine zarar vermeyen kumaş boyama tekniğini siz de evinizde uygulayabilirsiniz. Özellikle koyu renkli ve solmuş siyahlar için kurtarıcı olan boyamanın püf noktaları sizlerle…

Çamaşır makinesinde boyama yaptıktan sonra, makineyi boş çalıştırmış olsanız bile içinde boya kalmış olabilir. İlk yıkamada çamaşır makinesinde beyazları yıkamamanızı tavsiye ederiz. Koyu renkli çamaşırları atarak boyanma riskini en aza indirebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Kumaş Boyama

Adım Adım Kumaş Boyama

  • Çamaşır makinesi kumaş boyamak için kolaylıkla kullanılabilir. Sahip olmanız gereken en önemli malzeme ise rahatlıkla aktarlardan bulabileceğiniz toz boyalardır. Dilediğiniz renkte kumaş boyası alarak hazırlık yapabilirsiniz.

  • Bir paket toz kumaş boyası çamaşır makinesi içine konulur ve ortalama iki ince kumaşlı ürünü boyayabilir. Kalın kumaşlı kıyafetlerin her biri için bir paket boya kullanmalısınız.

  • Boyayı çamaşır makinesinin deterjan gözüne dökün. Boyanın daha iyi tutması için üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve bir o kadar sirke koyabilirsiniz.

  • Aktardan alacağınız renk sabitleyici ürünü ise makinenin yumuşatıcı gözüne koyun.

  • Kumaş boyalarının üzerinde yer alan talimatları birebir uygulamaya özen gösterin. Talimat yoksa 90 dereceyi, hassas çamaşırlar için ise 60-70 dereceyi seçmenizde yarar var.

  • Makinenin programı bittikten sonra dikkatle çamaşırı çıkarmalı, bir yere değdirmemeye özen göstererek asmalısınız.

  • Çamaşırlar kuruduktan sonra bir kere de elde yıkama yaparak fazla boyayı akıtmanız daha iyi sonuç verecektir.

Bunlara Dikkat

  • Kumaş boyaların bazıları eritilerek makineye koyulur. Bu tür boyalardan kullanıyorsanız, bir bardak kaynar suyun içinde boyayı erittikten sonra tuz ve sirke karıştırabilir, makinenin tamburundaki çamaşırların üzerine dökebilirsiniz.

  • Saten, ipek, tafta türü kumaşlar boyanmamalıdır. Bu kumaşlarda boya homojen dağılmaz ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkabilir.

  • Çamaşır makinesinde kumaş boyadıktan sonra makineyi bir kez boş çalıştırmanız önerilir. Bu esnada dilerseniz makine temizleyici de kullanabilirsiniz.

  • Aynı renk boyanacak çamaşırlar olsa bile makinede tek seferde tek boyama yapmanız tavsiye edilir.

  • Boyanacak giysi makineden tek renk çıkar. Degrade renk elde etmek mümkün değildir. Boyama sonrası çamaşır suyu kullanarak batik yapabilirsiniz.

  • Giysiyi aynı renge boyamak zorunda değilsiniz. Beyaz bir eteği pembeye veya siyaha boyayabilirsiniz.

  • Çamaşır makinesini ön yıkama yapmadan çalıştırmanız gerekir.

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?