Yazlık Giysilerinizi Dolaba Yerleştirmenin Zamanı Geldi!

Sıcak günler geri döndü! Peki, dolabınız bu sıcaklığa uyum sağladı mı? Yazımızı okuyun, kışlıkları kaldırırken yazlık giysiler dolaba nasıl yerleştirilir öğrenin!

Güncellenmiş 14 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Yazlık giysilerinizi dolaba yerleştirmenin zamanı geldi!

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

İlkbaharın gelmesiyle birlikte havalar ısındı, güneş yine, yeniden içimizi ısıtmaya başladı. İçimizi enerjiyle dolduran bu tatlı sıcak günlerde ne giyeceğinize karar vermek için dolap karşısında saatlerce bekliyor musunuz? Peki, bunun nedeni kışlık/sonbaharlık giysilerinizi dolabınızdan tam olarak kaldırmamanız olabilir mi? Gelin, birlikte kışlık giysileri kaldıralım, yazlık giysileri de saklandıkları yerden çıkaralım.

Kışlıklar kolayca nasıl kaldırılır?

Öncelikle kışlık giysileri dolaptan çıkarın.

Kışlık giysilerinizin hepsini dolaptan çıkarın ve mümkünse yatağınızın üzerine yayın. Bu, hem giysilerinizin nasıl durumda olduğunun kontrol etmenize olanak sağlayacak hem de kategorize etmenizi kolaylaştıracaktır.

Uzun zamandır giymediğiniz giysiler için bir bağış kutusu hazırlayın.

Kışlık giysilerinizi dolaptan çıkarıp yatağa sererken giymediğiniz kıyafetleriniz muhtemelen gözünüze çarpacak. Peki, tüm kış giymediğiniz bu kıyafetleri sizce bir sonraki kış giyecek misiniz? Eğer gerçekten giymeyeceğinizi düşünüyorsanız bir bağış kutusu hazırlayın ve kıyafetleri bu kutuya yerleştirin. Bu sayede hem depolama alanınızdan tasarruf edecek hem de paylaşmanın mutluluğunu hissedeceksiniz.

Giysilerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun.

Yaz boyunca giysileriniz depolama alanında duracağı için temiz ve kuru olmaları çok önemli. Çünkü eğer lekeli giysilerinizi bu şekilde uzun süre bekletirseniz, leke çok daha zorlu bir hal alır ve çıkarması zorlaşır. Yine giysilerinizi nemli bir şekilde bırakırsanız, muhafaza ettiğiniz yerde nem sebebiyle küf ve böceklenmeler oluşabilir. Eğer giysilerinizi kaldırırken kirli ya da lekeli olduğunu fark ederseniz, kumaş türüne ve rengine göre ayırdıktan sonra doğanın gücünden ilham alan Rinso Limon ve Karbonat Toz Deterjan ile yıkayabilirsiniz. Üstelik hem beyazlarda hem renklilerde kullanabileceğiniz Rinso Limon ve Karbonat, giysilerinizin üzerinde kalıntı bırakmaz, doğal limon yağı ile ferah koku ve derinlemesine temizlik sağlar. Yıkadığınız giysileri havadar bir alanda kuruttuktan sonra depolama işlemine geçebilirsiniz.

Depolayın.

Giysilerinizi depolarken kazaklarınızı vakumlu poşetlere koyabilir bu sayede alandan tasarruf edebilirsiniz. Üst üste koyulduğunda ya da diğer giysilerle temasında zarar görebilecek süet, deri, ipek gibi giysi, ceket ve montolarınızı nefes alabilen giysi poşetlerine yerleştirebilir, zarar görmelerini engelleyebilirsiniz. Kışlık şapka, eldiven ve şallarınızı aynı kutu içinde muhafaza edebilir, kutunun üzerine etiket yapıştırabilirsiniz. Giysilerinizi kategorilere ayırmak ve kutuların/hurçların üzerine içinde ne olduğunu etiketlemek, herhangi bir durumda aradığınızı bulma konusunda yardımcı olacaktır.

Kışlık giysilerinizi yatak bazasında, dolabınızın bir bölümünde ya da varsa deponuzda muhafaza edebilirsiniz.

Kışlıkları kaldırdınız şimdi sıra dolaba yazlık giysileri dizmekte!

Yazlıkları dizmeden önce dolabınızın içini ve dışını silin, kurulamayı unutmayın!

Yazlıklarınızın hepsini çıkarın.

Yazlıklarınızı depoladığınız yerden çıkarın. Mümkünse yatağınızın üstüne dizin ve eğer kaldırırken giysilerinizi kategorize ettiyseniz en büyük parçaları, yani yazlık ceket, elbise ve gömlekleri bulun ve bunlardan başlamayı tercih edin. Büyük parçaları yerleştirmek, küçük parçaları katlamak ve düzenlemek için alan yaratacaktır. Tişörtlerinizi katlayın ve dilerseniz renk dilerseniz de kumaşına göre ayırarak dolabınıza yerleştirin. Pantolon ve şortlarınızı kırışıklık yaratmayacak şekilde katlayın ya da asın. Eteklerinizin uzun süre düz kalması ve kolayca bulmanız için dolabınızın askı bölümüne asın.

Fular, kemer, toka, taç gibi aksesuarlarınızı düzgünce katlayarak/sererek şifonyerinize yerleştirin. Şifonyer çekmeceleri, genellikle en alt kata doğru gittikçe büyür ve depolama alanı çoğalır. Bu yüzden, daha az sezonluk giysileri bu alanda muhafaza edebilirsiniz. Örneğin; serin yaz akşamları için ayırdığınız birkaç hırka, kalın çorap ve eşofmanı burada saklayabilirsiniz.

Dolap içlerine dolap düzenleyiciler yerleştirerek kullanabileceğiniz alanı arttırabilirsiniz.

İyi görünmeyen giysilerinizi yıkayın.

Kapalı alanda kaldığından kokusundan hoşlanmadığınız, kirli görünen giysileri dolaba yerleştirmeyin.

Rengarenk giysilerinizi depoladığınız yerden çıkardınız. Peki, renginde ya da kokusunda değişiklik fark ettiğiniz giysiler oldu mu? Eğer cevabınız evet ise bu giysileri dolabınıza yerleştirmekten kaçının. Giysilerinizin her yerini kontrol edin. Ceplerine bakmayı unutmayın. Makineye yerleştirin ve renkli giysilerinizin ilk günkü gibi capcanlı olması için Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjan’ı makinenizin deterjan gözüne ekleyin. Rinso Aloe Vera, mükemmel bir temizlik sunarken tüylenme ve yıpranmayı engeller, ferah bir koku sağlar ve deterjan kalıntısı bırakmaz. Üstelik %100 geri dönüştürülebilir şişesiyle, renkli giysilerinizin dokusunu koruduğu gibi doğayı da korumayı hedefler. Capcanlı yazlık giysilerinizi yıkadıktan sonra açık, havadar bir alanda, direkt güneş ışığına maruz bırakmadan kurutun. Ütüleyerek dolabınıza yerleştirin.

Yazlık giysilerinizi, özellikle bikinilerinizi Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjan gibi üstün renk ve doku koruma özelliğine sahip bir deterjanla yıkayın, giysilerinizin ilk günkü kadar canlı ve yeni kalmasını sağlayın.

Sürekli giymediğiniz bikini, mayo ve plaj giysilerinizi dolabınıza yerleştirmeyin.

Tatilden tatile giydiğiniz bikini, mayo gibi giysilerinizi dolabınıza yerleştirerek dolabınızı doldurmaktan kaçının. Yıkayıp kuruttuğunuz bu giysileri bez bir kutunun içine yerleştirin ve depolama alanında, en kolay ulaşabileceğiniz yerde muhafaza edin.

Yazın daha sık kullandığınız aksesuarları kolay ulaşılabilir alanlara yerleştirin.

Güneş gözlüğü, fular gibi yazın çok daha sık kullandığınız eşyaların alt çekmecelerden üst çekmecelere terfi etme zamanı geldi! Bu aksesuarları şifonyerinizin ilk katına yerleştirebilir ya da dolabınızda kullandığınız bir düzenleyici içine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede, evden çıkmadan hemen önce bir tane seçip yanınıza alabileceksiniz.

Artık yaz aylarında dolabınızı nasıl düzenlemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Siz de kışlıkları kaldırın, yazlık giysilerinizi verdiğimiz tüyolara uyarak dolabınıza yerleştirin, rengarenk giysilerinizle yazın keyfini çıkarın!

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
  • Çalışma Masası Nasıl Düzenlenir?

    Çalışma masası veya ders çalışma masası düzeni nasıl sağlanır merak ediyorsanız, işte çalışma masası düzenleme ipuçları:

    1. 1

      Kalemlikler

      Ders masası düzeni için kaliteli bir kalemlik alın. Hatta gerekirse üç beş tane alın. Bazı masalarda belirli eşyalarınızı koymak için özel yerler olabilir. Mesela kalemleriniz için kalem yeri, ataç, makas ve cetvelleriniz için kırtasiye bölümü hatta daha gelişmiş masalarda defterleriniz, kitaplarınız, postitleriniz ve tabletiniz için bile özel bir bölüm olabilir. Masanızdaki bu bölmeleri en iyi şekilde kullandığınızdan emin olun.

    2. 2

      Çekmeceler

      Eğer masanızda çekmeceler varsa bunları kullandığınızdan emin olun. Yoksa masanızın altına, etrafına veya belki de üstüne koymak için küçük bir çekmecelik almayı düşünebilirsiniz. Büyük çalışma masası düzeni için önemli bir unsur olan çekmeceler masanızda kaybolabilecek küçük ıvır zıvırlarını toplamak konusunda idealdir. Ayrıca kilitli çekmece alırsanız önemli belge ve eşyaları da burada saklayabilirsiniz.

    3. 3

      Masa Düzenleyiciler

      Büyük ve önemli olan her şeyi masanıza düzenli bir şekilde yerleştirdikten sonra küçük eşyalara ve ıvır zıvırlara geçebilirsiniz. Aslında küçük eşyaların her zaman belirli bir yeri olmayabilir. Bu yüzden çalışma masası düzeni için küçük bölmeleri olan masa düzenleyiciler tercih edilebilir.

      Aynı zamanda notları ve sevdiğiniz görselleri masanızda bulundurmak istiyorsanız bir not tutucudan yardım alabilir, masanızda kağıt yığınları oluşmasını önleyebilirsiniz.

Anket

En sevdiğiniz Yumoş kokuları hangi üründe olsun isterdiniz?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?