Hijyenik bir banyo, siz ve sevdiklerinizin sağlığı için büyük önem taşır. Duş esnasında banyonun ıslanmasını önlemek için kullanılan duş perdeleri temizliği ise bazen gözden kaçabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, sık sık suya ve neme maruz kalan duş perdeleri zamanla kir ve küf oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, duş perdeleri düzenli olarak temizlenmelidir.
Peki, hijyenik duş perdesi temizliği nasıl yapılır?
1. Etiketi okuyun.
Temizleyeceğiniz her şey için geçerli olan ilk maddemiz; etiket okuma. Duş perdenizin etiketini okuyun, kumaşı, yıkama talimatları ve kurutma yöntemleri hakkında bilgileri edinin.
Duş perdenizde etiket yoksa endişelenmeyin! Verdiğimiz ipuçlarını okuyarak duş perdenizi güvenli bir şekilde temizleyebilirsiniz.
2. Duş perdenizi indirin.
Duş perdenizi, asılı olduğu duş çubuğundan çıkarın. Halka ve kancaları kontrol edin. Kırılan ya da eskiyen halka ve kancaları değiştirin. Kolayca maksimum hijyen sağlamak için duş çubuğu ve halkaları Domestos Pratik Yüzey Temizleme Mendili ile silin. Duş perdenizin herhangi bir yerinde yırtık var mı diye kontrol edin. Yırtık ve sökükleri, elinizle ya da dikiş makinenizle onarın.
3. Küflerden kurtulun.
Sürekli suya ve neme maruz kalan duş perdelerinde küflenme meydana gelebilir. Eğer beyaz ve açık renkli bir duş perdeniz varsa küflerden arındırmak için bir kovanın içine ılık su doldurun ve birkaç damla Domestos Çamaşır Suyu ekleyin. Duş perdenizi 5-10 dakika kovanın içinde bekletin.
Koyu renkli ve küflenen bir duş perdeniz varsa diğer yıkama adımlarını uygulayarak hijyenik temizlik sağlayabilirsiniz.
4. Etkili bir deterjanla yıkayın.
Duş perdenizin etiketinde elde yıkama talimatı bulunmuyorsa duş perdenizi çamaşır makinesine yerleştirin. Duş perdeleri kumaşı nedeniyle soğuk/ılık suda ve kırışmaması için kısa programda, düşük devirde yıkanmalıdır. Kısa programda bile hijyenik temizlik sağlayan OMO Sıvı Deterjan kullanarak duş perdenizi yıkayabilir, kolayca kirlerden arındırabilirsiniz.
5. Kurutma aşamasına geçin.
Banyonuz havadar bir alansa direkt duş çubuğuna takarak kurutabilirsiniz. Banyonuz küçükse ve hava almayan bir yerse balkona asabilir, kurutma makineniz varsa düşük sıkıda nemli kalacak şekilde kurutabilirsiniz. Ancak kurutma makinesinden nemli olarak çıkarıp asmaya özen gösterin.
Duş perdenizin kırışık kalmaması için mutlaka asarak kurutun.
Duş perdeleri ne sıklıkla yıkanmalıdır?
Duş perdenizi ne sıklıkla yıkamanız gerektiği, ne kadar suya, neme maruz kaldığına ve banyonuzun ne kadar havadar olduğuna bağlıdır. Hijyenik bir banyo için duş perdeleri mevsimsel olarak temizlenebilir diyebiliriz. Ancak kir ve küf tutmaya çok yatkın bir duş perdeniz varsa yıkama sıklığını artırmalısınız.
Duş perdesi nasıl saklanır?
Duş perdenizi bir süreliğine kullanmayacak ve saklamak için kaldıracaksanız mutlaka temizlik işlemlerini uygulayın. Çok buruşmaması için düzgünce katlayın. Sıcaklık ve neme maruz kalmayacağı bir alanda saklayın.
Yukarıdaki temizlik talimatlarına uyarak banyonuzu su ve kirlerden koruyan, şık bir görüntü katan duş perdelerinizi hijyene kavuşturabilirsiniz. Detaylı banyo temizliği yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?
Duşakabin temizliği zor bir işlem gibi görünse de doğru temizlik ürünü ve stratejiyle kolayca sonuca ulaşmanız mümkün.
Hijyenik duş kabini temizliği için aşağıdaki adımları izleyin:
- 1
Fayans ve Batarya Temizliği
Sabun, şampuan gibi kalıntılardan kurtulmak için fayans ve bataryaya Domestos Hijyenik Köpük sıkın, nemli bir bezle kolayca durulayın.
- 2
Duş Kabininin İç Cephesini Temizleyin
Duş kabininin iç cephesinin her yerine Domesto Hijyenik Köpük sıkın, nemli bir bezle durulayın ve kurulayın.
- 3
Silikonları Temizleyerek Kararmaların Önüne Geçin
Duş kabini ve zemin arasında yer alan silikon, düzenli olarak temizlenmezse zaman içinde kararıp kötü bir görüntüye neden olabilir. Silikon temizliğinde maksimum hijyen sağlamak için kullanmadığınız bir diş fırçasından yardım alın.
- 4
Zemini Lekelerden Arındırın
Zemindeki lekelerden kurtulmak için Domestos Hijyenik Köpük sıkın, süngerle silin. Gider temizliğini unutmayın. Zemin ve gideri nemli bir bezle durulayarak işlemi bitirin.
- 5
Dış Cepheyi Temizlemeyi Unutmayın
Son olarak, duş kabininin dış cephesine Domestos Hijyenik Köpük sıkın, durulayın ve uzun süre leke tutmaması için kurulamayı unutmayın.