Banyo temizliği rutininize duş başlığı temizliğini de ekliyor musunuz? Muhtemelen cevabınız hayır… Düzenli olarak temizlenmeyen, bakımı yapılmayan duş başlıkları maksimum performans göstermez ve zamanla yıpranmaya başlar. Bu yüzden, temizlik rutininize duş başlığı temizliğini de eklemeli, kireçlenen noktaları temizlemelisiniz. Duş başlığı temizleme tüyoları için okumaya devam edin!
Tepe Duş Başlığı Nasıl Temizlenir?
Duş başlığınız ilk günkü performansıyla çalışmıyor mu? Bunun sebebi, gerekli temizliği yapmıyor olmanız olabilir. Çünkü, sudaki mineraller duş başlığınızda, özellikle duş başlığınızdaki küçük yuvarlak deliklerde birikebilir ve zamanla bu birikintiler kirece dönüşebilir. Bu birikintiler, duş başlığınızdaki su basıncını zayıflatarak can sıkıcı duş deneyimlerine neden olabilir. Peki, duş başlığı temizliği nasıl yapılır?
İşte, adım adım duş başlığı temizliği:
- 1
Duş başlığınızı temizlemek için paraben, fosfat, klor ve boya içermeyen formülüyle kiri ve kireci kolayca temizleyen Vim Sirkeli Kireç Çözücü’yü başlığın üzerine uygulayın.
- 2
Orta sertlikte bir diş fırçası kullanarak başlığı fırçalayın.
- 3
Etkili çözüm için duş başlığınız borusundan çıkabiliyorsa çıkarın. ¼ litre kaynar suyu, duş başlığınızın sığabileceği bir kaba boşaltın. Ardından 60-80ml yani yaklaşık 1 çay bardağı kadar Vim Sirkeli Kireç Çözücü ekleyin. Duş başlığını bu kabın içinde birkaç saat kadar bekletin. Son olarak suda beklettiğiniz başlığı bol su ile durulayın, yerine yerleştirin ve suyu açarak birkaç dakika su akıtın.
- 4
Eğer duş başlığınız duş borusundan çıkmıyorsa bir poşetin içine sıcak su ve Vim Sirkeli Kireç Çözücü ekleyip duş başlığı suyun içinde kalacak şekilde bağlayın. Birkaç saat bu şekilde bekletin. Ardından poşeti açın, duş başlığını bol su yıkayın ve içindeki deterjanı akıtmak için suyu açın.
- 5
Detaylı temizlik için duş filtresini de temizlemeyi temizlik planınıza ekleyebilirsiniz. Duş filtresini temizlemek için duş başlığı kullanım kılavuzunuza bakabilir ya da duş başlığı markanızın internet sitesinden gerekli bilgilere erişebilirsiniz. Genellikle filtre süzgeci, duş başlığının boruya bağlanan kısmında bulunur. Filtre ekranına ulaşmak için duş başlığını borudan çıkarmanız gerekecektir. Filtre süzgecini hafifçe sallayarak ya da cımbız/pense kullanarak filtreden çıkarabilirsiniz. Filtre süzgecini çıkardıktan sonra birikintileri temizlemek için süzgeci suyun altına tutun. Mineral birikintilerini temizlemek için diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Filtre süzgecini filtreye yerleştirin ve duş başlığı borusuna takarak eski haline getirin.
Artık duş başlığı temizleme yöntemlerini biliyorsunuz. Siz de duş başlığınızın performansını yenilemek istiyorsanız adımları takip edin, duş başlığınızı ilk günkü kadar verimli hale getirin.
Duş Başlığı Delikleri Nasıl Temizlenir?
Sudaki mineraller duş başlığı deliklerinde birikerek kireçlenmelere neden olabilirler. Bu yüzden, duş başlığı temizliğini banyo temizleme rutininize dahil etmeli, başlığın su akıtma performansını maksimum seviyede tutmalısınız. Peki, duş başlığındaki küçük delikler nasıl temizlenir?
Duş başlığınızda suyun dengeli akmasına yarayan küçük delikler, sudaki minerallerin bu kısımlarda birikmesiyle tıkanabilir ya da verimi düşebilir. Bu yüzden, duş sonrası bu delikleri ovalayarak su birikintisi oluşmasının önüne geçebilir, düzenli olarak temizleyebilirsiniz.
Duş başlığındaki delikleri temizlemek için Vim Sirkeli Kireç Çözücü’yü deliklerin üzerine dökün, ardından orta sertlikte bir diş fırçasıyla yavaşça fırçalayın. Bol suyla yıkayın ve deliklerin iç kısmının da temizlenmesi için suyu bir süre açık bırakın. Duş başlığınızdaki deliklerin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.
Artık küvet temizliği ve duşakabin temizliğinize duş başlığı temizliğini de ekleyerek daha hijyenik ve konforlu bir banyo elde edebilirsiniz. Duş perdesi nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız buraya tıklayabilir, temizlik tüyolarını öğrenebilirsiniz.

Banyo Temizliği Püf Noktaları
Pratik ve kolay bir banyo temizliği için aşağıdaki banyo temizliği püf noktaları ve ipuçlarını uygulayabilirsiniz.
- 1
Tuvaleti temizleyin
Klozet içindeki kireç temizleme işlemi için biraz Domestos Köpük Çamaşır Suyu sıkın. Aktif mikro köpük teknolojisi sayesinde yüzeylere tutunabilen yeni nesil köpük çamaşır suyunun beyazlatma gücüne güvenin ve temizliğe devam edin. Ovalama gerektirmeyen formülüyle Domestos Köpük Çamaşır Suyunu uygulayıp sifonu çekmeden önce, tuvalet temizleyicisinin koku ve lekeler üzerinde derinlemesine etkili olması için yüzeyde bir süre kalması gerekir. Siz de bu sırada diğer işlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Klozet içi nasıl temizlenir merak ediyorsanız tuvaletteki kireci temizleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.
- 2
Lavaboyu temizleyin
Tuvalete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın. Temiz ve kuru bir bezle lavabodaki fazla suyu silin, lavabo ve muslukları çamaşır suyu benzeri bir ürünle temizleyin. Lavabo temizliği adımlarını izleyerek lavabonuzdaki lekelerden kurtulabilirsiniz.
- 3
Küveti ve duş kabinini temizleyin
Domestos Köpük Çamaşır Suyu gibi güçlü temizleyici bir ürünü küvet ve duş kabini camına püskürtün. Yüzeylere tutunan köpük sayesinde su kalıntılarına ve kirlere hızlıca müdahale ederken tam anlamıyla hijyene kavuşun. Böylece biriken sabun kalıntılarından kurtulurken banyonuzun temiz ve ferah kokmasını sağlarsınız. Su lekelerini çıkarmak için duş kabini camını kuru bir bezle hızlıca silin.
- 4
Yerleri temizleyin
Banyo zeminini süpürün ve bu işlemi yaparken köşelerde birikmiş toz topaklarını da unutmayın. Banyonuz halı kaplıysa elektrik süpürgenizi kullanın. Saç ve tüy gibi büyük toz parçalarını çöpe atın. Gerekiyorsa çöp poşetini değiştirin.
- 5
Son dokunuşlar
Misafirleriniz gelmeden birkaç dakika önce banyonuzu kontrol ederek yapmayı unuttuğunuz bir şey kaldı mı veya ortada duran gereksiz bir şey var mı diye bakın. Tuvaleti fırçalayıp sifonu çekmeyi unutmayın. Siz banyonun temizliğini bitirene kadar, tuvalet temizleyicisi etkisini göstermiş olacaktır.
- 6
Çok amaçlı ürünler kullanın
Zamanınız kısıtlıysa, her yüzeye uygun ürünü bulmak için dolapları karıştırarak vakit kaybetmeyin. Çok amaçlı ürünler bu durumlarda idealdir. Domestos Hijyenik Çok Amaçlı Sprey gibi temizlik malzemeleri banyo lavabosundan fayanslara, küvetten duş kabinine kadar hemen hemen her yüzeyde kullanılabilir.
- 7
Dip köşe temizleyin
Banyonuzu ayda en az bir kez dip köşe temizleyin; fayansları silin, duvarlardaki küfleri temizleyin ve dolapların üstü gibi ulaşılması zor yerlerin tozunu alın. Detaylı temizliklerinizde özellikle banyodaki küf lekeleri kolaylıkla nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, “Banyodaki Küf Lekeleri Nasıl Çıkar” başlıklı yazımız size yol gösterecektir.