Kedi Sahiplenecekler İçin İhtiyaç Listesi

Kedi sahipleneceksiniz ancak ne/neler almanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Endişelenmeyin, yazımızı okuyun tüylü dostunuzun ihtiyaç listesini öğrenin.

Güncellenmiş 14 Şubat 2023

·

Yazar

Okuma Süresi5 dakika

TemizSözlük logoBu makaleyi kaydetmek ister misiniz? TemizSözlük hesabı oluşturun ve makaleleri yer imlerine ekleyip tekrar ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz!
Zaten hesabınız var mı? Giriş yapmak
Kedi

#CleanTok Ödüllerinde Oyunu Hemen Kullan!

Oy Kullanmak için Tıkla!

Kedi sahiplenmek için karar aldıysanız öncelikle sizi kutlarız! Tüylü bir dosta sahip olarak karşılıksız sevilmenin tadına varacağınız günler kapıda… Kedim eve gelmeden ne almalıyım, bir kedi neye/nelere ihtiyaç duyar, kedime nasıl davranmalıyım gibi birçok soru zihninizde dönüyor ve gergin hissediyor olabilirsiniz. Merak etmeyin, bu hisler normaldir. Yazımızı okuyun, kediniz ve sizin için ihtiyacınız olan her şeyi aldığınızdan emin olun. Sonra da saf sevginin tadını çıkarın!

Kedi sahiplenmeden önce bu büyük sorumluluğu kaldırabileceğinizden emin olun. Bu can ile birlikte masraflarınızın artacağını bilin. Evinizde kedi için gerekli önlemleri alıp alamayacağınızı araştırın. Kediler, bulunduğu ortamı sahiplenen canlılardır, sık sık ev değiştiriyor, uzun seyahatlere çıkıyorsanız kararınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Öncelikle her kedinin biricik olduğunu unutmayın. Arkadaşınızın kedisi yerinden kalkmıyor ve göbeğini saatlerce sevdiriyor olabilir ancak evinize gelecek tüylü dostunuz çok daha hareketli, pek kendini sevdirmeyen ya da sürekli kendini sevdiren bir karakter çıkabilir. Kediniz sizi, evinizi, siz kedinizi zamanla tanıyacaksınız. Gerekli zamanı birbirinize tanımayı unutmayın.

İşte, kedi sahiplenecekler için alışveriş listesi:

1. Taşıma çantası

Kediler, elde, çantada taşıması güç canlılardır. Sizi de ilk kez göreceği için tedirgin ve biraz hırçın olabilir. Kedinizin sağlığı için sahiplenmeden önce ilk alacağınız şey taşıma çantası olmalıdır. Sahipleneceğiniz kedi küçük bir kedi olabilir ancak büyüyeceğini de hesaba katarak büyük ve sağlam bir taşıma kabı tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

2. Mama ve su kabı

Mama ve su kabını alırken malzemesinin seramik, cam ya da metal olması gerektiğini unutmayın. Piyasada satılan plastik kapları kesinlikle tercih etmeyin. Kedinizin yaşına, cinsine ve kilosuna uygun bir mama satın alın. Kediler temiz su sever; kedinizin suyunu her gün değiştirmeyi görev edinin.

3. Kedi yatağı

Kedinizin eve alışması için rahat, konforlu bir yatağı evin sakin bir alanına yerleştirmek doğru olacaktır. Kediniz eve alıştıktan sonra mutlaka kendi yerini belirleyecektir, belirlediği yere yatağını koyabilir, onun alanı haline getirebilirsiniz.

4. Tırmalama tahtası

Kedilerin avcı hayvanlar olduğunu unutmayın. Doğaları gereği tırnaklarını törpülemek isteyeceklerdir. Eşyalarınıza zarar gelmemesi için mutlaka bir tırmalama tahtası edinin ve ilk alıştırmayı kedinizle birlikte yapın. Bu sayede tırnaklarını nerede törpüleyeceğini anlayacaktır. Tırmalama tahtasını kedi yatağının hemen yanına, yani onun alanına yerleştirin. Bu, alanı çok daha hızlı benimsemesine yardımcı olur.

5. Kedi tarağı

Kediler kendilerini yalayarak çoğu zaman tüylerini temizlerler. Ancak mevsim geçişlerinde, kış mevsiminde kaloriferin etkisiyle ya da stresli oldukları dönemde tüy dökmeye meyilli olabilirler. Kedinizi belirli aralıklarla tarayabilir, dökülecek olan tüyleri toplayarak onların temizliğine yardımcı olabilirsiniz.

6. Tırnak makası

Daha önce bahsettiğimiz gibi kediler avcıdır. Tırnaklarını çok keskinleştirebilir, bu tırnaklar yüzünden hayat kalitesi düşebilir. Çünkü biledikleri tırnaklar muhtemelen her yere takılacak ve yürümesini, atlamasını, hatta size olan sevgisini göstermesini zorlaştıracaktır. Bu yüzden, bir tırnak makası edinin ve kedilerin tırnakları nasıl kesilir mutlaka işin uzmanından yani veterinerlerden öğrenin.

7. Vitaminler ve ilaçlar

Kedi sahiplendiğiniz gün, kedinizi mutlaka veterinere götürün. Çünkü, tüylü dostunuz hasta olabilir, herhangi bir şeye hassasiyeti olabilir, yavruysa anne sütü almamış ve vitamin takviyelerine ihtiyaç duyuyor olabilir. İlaçlarını, vitaminlerini belirleyin, nasıl ve ne sıklıkla kullanacağınızı belirten bir yazıyla aynı kutuda saklayın.

Kedi tarağı, tırnak makası ve ilaçlar gibi ihtiyaçları aynı kutuda saklamak, aradığınızı hızlıca bulmak için kolaylık sağlayacaktır.

8. Oyuncak

Kediler, oyuncu canlılardır. Onunda iletişim kurmak için top, fare, ip gibi oyuncaklar alabilir ya da kendiniz evde yapabilirsiniz.

9. Kum kabı ve kum

Kum kabını açık ya da kapalı tercih edebilirsiniz. Temiz Sözlük önerisi: Eğer evinizde yer varsa kapalı kum kabı daha kullanışlıdır. Kapalı kum kabında hem kediniz kendini daha rahat hisseder hem de etrafa daha az kum saçılır. Ancak yeterli alanınız yoksa ya da kediniz için evin ayrı bir bölümünü ayırdıysanız tabii ki açık kum kabı da tercih edebilirsiniz. Kumu, kum kabına boşaltarak evin sakin bir alanına yerleştirin ve kum kabını düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

10. Patili dostlarımızı ve sizi düşünerek özel olarak üretilen Puffy Love ürünleri

Evcil hayvandan insana, insandan evcil hayvana duyulan sevgiyi muhteşem ürünlere dönüştüren Puffy Love, patili dostlarımızı ve sizi düşünerek geliştirildi. Siz de tüylü dostunuzu sahiplenirken onun sağlığını düşünerek Puffy Love ürünlerini tercih edin, temizliğin tadını çıkarın.

Evcil hayvan tüylerinin tekstillere tutunmasını zorlaştıran Puffy Love Tüy Tutmaz Tekstil Spreyi, hipoalerjenik ve %100 doğada çözünebilir parfüm ile formüle edilmiştir. %100 doğal kaynaklı temizlik aktifleri, doğal badem ve aloe vera özleri içeren bu ürünü, kumaş yüzeylerin ve kıyafetlerin üzerine 20 – 30 cm uzaklıktan püskürtün, nemli bir bez veya sünger yardımıyla silip kurulayın. Tüylerin yüzeylere tutunmadığını gördüğünüzde çok şaşıracaksınız!

Evcil hayvan sahiplenirken etrafa saçılabilecek mama kırıntıları ve mama lekeleri, salyaları ve idrar lekeleriyle karşı karşıya kalabileceğinizi unutmayın. Patili dostlarımızı düşünerek formüle edilen Puffy Love Leke Çıkarıcı spreyi sulandırarak ya da direkt olarak bu lekeler üzerine uygulayabilir, derinlemesine ve hızlı bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Doğal pamuk, okaliptüs özleri ve %100 doğal kaynaklı temizlik aktifleri içeren Puffy Love Yüzey Temizleyici evcil hayvan yaşayan evler için özel olarak formüle edilmiştir. Evcil hayvanların oyun ve yaşam alanları, mutfak tezgahı, yiyecek hazırlama alanları, zeminler, tuvalet, küvet, duş, klozet, musluk lavabo temizliği için uygundur. Doğrudan ya da sulandırarak kullanılabilir, etkili temizlik ve parlaklık sağlar. Ayrıca banyo, mutfak ve evcil hayvan kaynaklı kötü kokuları önlemeye ve azaltmaya da yardımcı olur. Tek ürünle nazik ve hijyenik temizlik işte bu kadar kolay!

Patili dostunuz eve gelmeden önce hem onun hem evinizin neye/nelere sahip olması gerektiğini biliyorsunuz. Listenizi tamamlayın, dostunuzun size ve eve alışması için gereken zamanı tanıyın, koşulsuz sevginin tadını çıkarın!

#CleanTok™'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TikTokTemizSözlük
tiktok-banner
  • Bebek ve Evcil Hayvan ile Birlikte Yaşam

    Bebek ve evcil hayvan ile yaşam sandığınızdan çok daha keyiflidir. Yapılan araştırmalara göre evcil hayvan ile büyüyen çocukların özgüvenleri ve çevrelerine olan güvenleri diğer çocuklara göre daha yüksektir. Ayrıca, evcil hayvan ile büyüyen çocuğun alerjik reaksiyonlarının diğer çocuklara göre çok daha düşük olduğu açıklanmıştır. Tabii ki, bebek ve evcil hayvan ile birlikte yaşamanın bazı kuralları var. Gelin birlikte bu kuralları keşfedelim.

    1. 1

      Evcil hayvanınızın tüm aşılarını ve testlerini yaptırın.

      Bebek ve evcil hayvan olan bir ev dünyanın en huzurlu evlerinden biri olabilir, ancak evcil hayvanınızın sağlığı yerindeyse. Evcil hayvanınızdan herhangi bir hastalık bulaşmaması için evcil hayvanınızın tüm aşılarını ve parazit testlerini eksiksiz yaptırın.

    2. 2

      Evcil hayvanınızın yeni kokulara alışmasını sağlayın.

      Birçok hayvanın burnu keskindir ve farklı bir kokuya çok daha ilgili yaklaşırlar. Tanışma esnasında evcil hayvanınızın telaşlanmaması için, birkaç hafta önceden bebeğiniz için kullanacağınız ıslak mendil, sabun, krem veya şampuanı cildinize sürün. Evcil hayvanınızın bu yeni kokulara biraz olsun alışmasını sağlayın.

    3. 3

      Temizlik için özel ürünler kullanın.

      Gerek ev temizliği gerek evcil hayvanınızın ve bebeğinizin oyuncakları için özel temizlik malzemeleri kullanmanın zamanı geldi. Yüzey temizliğinde, bebek dostu ve alerjen içermeyen Cif Bebek Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici Sprey kullanabilirsiniz. Evcil hayvanınızın oyuncaklarını ise Puffy Love Hayvan Dostu Leke Çıkarıcı Sprey ile güvenle temizleyebilirsiniz. Kedisi olanlar için genel ev temizliği nasıl olmalı öğrenmek istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

    4. 4

      Evcil hayvanın vücut temizliği

      Bebek ve evcil hayvan dendiğinde birçok kişinin aklına hayvanlardan bulaşacak hastalıklar gelir. Birçok hastalık ise evcil hayvanın vücut temizliğinin eksik yapılmasından kaynaklanır. Evcil hayvanınızın tüylerini önerildiği şekilde yıkamalı ve taramalısınız.

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu makale yardımcı oldu mu?